Polisin Geçit Vermediği Eğitimciler Kaldırımda Eylem Yaptı

Polisin Geçit Vermediği Eğitimciler Kaldırımda Eylem Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerini belirlemek için yaptığı mülakata yönelik tepkiler sürüyor. Bursa’da, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen eğitim sendikaları temsilcilerine...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerini belirlemek için yaptığı mülakata yönelik tepkiler sürüyor. Bursa’da, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen eğitim sendikaları temsilcilerine polis geçit vermedi. Bunun üzerine eğitimciler, yağmur altında kaldırımda açıklama yapmak zorunda kaldı.

Öğle saatlerinde Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Aktif Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, okul müdür atamalarındaki mülakat sonuçlarına tepki gösterdi. Müdür mülakatları sonucunda yandaşlar hariç bütün eğitimcilerin kıyıma uğradığını belirten Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, şöyle devam etti: "Bir kıyımı protesto etmek için toplandık. Ama polis devleti, parti devleti haline dönüşen ülkemizde biz eğitimcilere kendi kurumumuzun önünde basın açıklaması yapmamıza müsaade edilmiyor. 'Hiç zorlamayın, hepinize müdahale ederiz' diyorlar. Niye müdahale edecekler? Biz meramımızı, kıyımı, kelle koparmayı, haksızlığı, adaletsizliği, haksızlığı protesto etmeye geldik. Kamuoyu ile derdimizi paylaşmak istiyoruz. Ama siz ‘Sizi sokmayacağız’ diyorsunuz. Niye? Peşmergeyi sokuyorsun, teröristi sokuyorsun, hastanende bakıyorsun, onlarla her türlü müzakereye varsın, iş eğitimciye gelince, haksızlıklarla alakalı hak aramaya gelen eğitim sendikalarına gelince yoksun öyle mi? Sana da yakışan budur."

Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç ise mülakatla ilgili skandalla ilgili açıklama yapmaya geldikleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ikinci bir skandalla karşılaştıklarını söyledi. Özkılınç şunları kaydetti: "Birçok ilde mülakat sonuçları liste halinde yayınlanmasına rağmen Bursa’da sonuçlar açıklanmadı. Yayınlanmamasının arkasında usulsüzlükler yatıyor. Müdür adaylarına üç soru soruluyor. Üç soruyu yanıtlayan bir aday 40 alıyor, yanıtlamayan bir aday 98 alıyor. Bu, hangi gerekçeyle böyle yapılıyor. Aslında mülakattan önce hangi okula hangi müdürün gideceği malum sendikayla kararlaştırıldığı için Milli Eğitim Müdürü karşımıza çıkmıyor."

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona da "Mülakat göstermeliktir. Yandaşları belirleyip, yandaş olmayanları, onurlu, dik duranları sistem dışına atmalarının bir yolunu buldular. Verdikleri puanla yandaş sendika üyesi dışında çok az sayıdaki arkadaşımıza atamaya yetmeyecek göstermelik puanlar vermiş olsalar bile diğer adayların kaç puan aldıkları belli değil." dedi.

Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık da devlet yetkililerinin paralel yapılanmayı yanlış yerde aradıklarını dile getirdi. Sarnık, "Sayın devlet yetkilileri, devlette bir yapılanmadan bahsediyorsunuz. Emniyette bir paralel yapıdan bahsediyorsanız, hiç boşa aramayın. Eğitimdeki paralel yapılanmanın adı Eğitim-Bir Sendikası’dır. Siz onların peşine düşün. Kriteri sadece bir teke indirecekler yakında." diye konuştu.

'TİYATRO KOMEDİYE DÖNDÜ'

Aktif Eğitim-Sen adına konuşan Selami Gün ise oynanan çadır tiyatrosunun komediye dönüştüğünü öne sürdü. Gün şunları söyledi: "Tiyatro sonucu okullara atanan müdürler hangi yüzle müdürlük icra edecekler. Bu okullara atanan yöneticiler, öğretmenlere nasıl sözlerini geçirecekler; eğitime velilere, öğrenciye nasıl faydalı olacaklar. Hakkın, hukukun, kardeşliğin, sevginin, muhabbetin bittiği yerde nasıl faydalı olacaklar. Bir an önce bu zulüm bitmeli. Bu zalimlerin zulmü bitmeyecekmiş gibi görünüyor, bunların karşısında yıkılmadan yılmadan direneceğiz ve hakkımızı söke söke alacağız. Bu memleketin sahibi yalnızca bunlar değil, bu makamlarda hizmet edenler sadece bunlar değil, bu bizim de hakkımız, hukukumuz var. Çiğneyemeyecekler ve bizi yıldıramayacaklar."

Yağmur altında gerçekleşen eylem olaysız şekilde sona erdi. Eğitim sendikaları temsilcileri bir sonraki eylemde Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geleceklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.