Polis Savunma Ve Teçhizat Kullanma Eğitimi Aldı

Polis Savunma Ve Teçhizat Kullanma Eğitimi Aldı

Samsun Çarşamba’da 3.Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Özdal tarafından; Çarşamba Salıpazarı ve Ayvacık İlçe Emniyet müdürlükleri personeline 'Polis Yakın Savunma ve Ani Müdahale Eğitimi' konulu uygulamalı eğitim ve seminer verildi....

Samsun Çarşamba’da 3.Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Özdal tarafından; Çarşamba Salıpazarı ve Ayvacık İlçe Emniyet müdürlükleri personeline 'Polis Yakın Savunma ve Ani Müdahale Eğitimi' konulu uygulamalı eğitim ve seminer verildi. Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu'nda verilen,2 gün süren eğitime farklı şubelerden toplam 60 polis memurları ile baş polisler katıldı.

Emniyet personeline; zinde ve formda kalabilmek için kültürel hareketler, bireysel savunma nasıl olur? Sopalı saldırılara müdahale, bıçaklı ve silahlı saldırılara müdahale, ani müdahale nasıl olur? Copla müdahale, kelepçe kullanma şekilleri, kişiyi orantılı güç kullanarak etkisiz hale getirme, kişiyi taşıma ve kişiyi koruma konulu uygulamalı eğitim verildi.

Duruş, ifade, tavır, davranışlar ve anlık refleksleri doğru zamanda doğru uygulayınca caydırıcılık taşıdığının altını çizen Emniyet Müdürü Hüseyin Özdal; “Bu bilgiler sizlerin caydırıcılık konusunda daha sistemli olmanıza katkı sağlayacaktır. Göstermiş olduğum teknikler, basit ve direk sonuca gittiği için hem kendinizi korumanızı sağlayacak, hem de suça karşı müdahalede etkisiz hale getirilmesi gereken kişiye de zarar vermeyecektir” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.