Polis Müdürleri Canlı Bomba Şüphelisiyle Aynı Yerde Tutuluyor

Polis Müdürleri Canlı Bomba Şüphelisiyle Aynı Yerde Tutuluyor

Antalya'da polise yönelik düzenlenen algı operasyonunda bir skandal ortaya çıktı. Üçüncü sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk'un, Antalya'da yakalanan canlı bomba şüphelisi bayanla aynı bölümde gözaltına tutulduğu iddia edildi.    Yolsuz

Antalya'da polise yönelik düzenlenen algı operasyonunda bir skandal ortaya çıktı. Üçüncü sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk'un, Antalya'da yakalanan canlı bomba şüphelisi bayanla aynı bölümde gözaltına tutulduğu iddia edildi.

    Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından polislere yönelik düzenlenen algı operasyonlarına yeni skandallar eklenmeye devam ediyor. Ankara ve İzmir'de yapılan operasyonların ardından Antalya'da istihbarat polislerine yönelik düzenlen operasyonun havuz medyasından Star ve Sabah gazetelerinin 18 Mart 2014 tarihinde yayımladığı 'dinleme listesi' isimli haberleri ihbar kabul edilerek düzenlendiği ortaya çıkmıştı. Gözaltında tutulanan polislerin ifade alma işlemleri de devam ediyor. Gözaltında tutulan polis müdürleri ve memurlar için bugün ek gözaltı süresi alındı.

Polislerin avukatları eşliğinde sorguları devam ederken skandal bir ayrıntı ortaya çıktı. Dördüncü sınıf emniyet müdürü olan Gökhan Tayuk'un operasyonla aynı zamanda gözaltına alınan canlı bomba şüphelisi kadınla aynı bölgede tutulduğu ortaya çıktı. Kaldıkları hücreler yan yana olan polis müdürüyle canlı bomba şüphelisi karşı karşıya gelebiliyor. Yaşanan bu durumu facia olarak nitelendiren Avukat Osman Yengil, "Gökhan beyin canlı bomba olarak yakalanan bir bayanla aynı bölümde kaldığı duyduk. Bu tabi facia bir durum. Çünkü Allah korusun böyle yıllarca suçlu peşinde koşmuş, suçlu yakalamış bütün hayatını buna adamış bir insanın aynı ortamda bırakılması kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Bu tamamen kişinin vücut bütünlüğünü tehlikeye atmak. Hem de bunu yaparken resmi kurumun içerisinde yapılması yanlış." dedi.

    AVUKAT: TUTUKLAMA İÇİN BAHANE ÜRETMEK İSTİYORLAR

    Soruşturmanın süreci hakkında da bilgi veren Avukat Osman Yengil, ifadelerinin tamamlananlar için bugün birinci kez uzatma kararları alındığını söyledi. Yarın için ikinci uzatma kararı alındıktan sonra mahkemeye sevk edilmesini beklediklerini belirten Yengil, "Herhalde yarın sabah ekstra bir durum olmazsa adliye safhası başlar. Genel olarak dosya içerisinde konularla müvekkillere sorulan konular bir birinden farklı. İddia edilen konu yasa dışı dinleme ama dosya içindeki evraklar tamamen incelendiği zaman dinlemelerin tamamın mahkeme kararıyla yasa gereğince, tüm prosedürler takip edilerek alınmış, yasal dinleme kararlarına istinaden yapılmış faaliyetler olduğu anlaşılmakta. Yine dosya içerisinde bulunan fakat suç başlığı altında örgüt ve örgüt kurmakla alakalı iddia ise sadece bir başlıktan ibaret. Müvekkillerle dosya içerisindeki tüm bilgilere bakıldığı zaman örgütle alakalı bir ibare olmadığı gibi her hangi bir soruda yok. Bundaki maksadı da tutuklama için bir bahane üretmek için yapıldığını düşünüyoruz. Dosya içerisinde bu güne kadar herhangi bir soru sorulmuş değil. Belli bir delil ve belge yok." ifadelerini kullandı.

    DOSYA İÇERİSİNDE SOMUT BELGE YOK, ÖRGÜT İMASI DAHİ YOK

    

    Özel belgeleri ele geçirmek, yasa dışı dinlemek, veri kaydetmek bunların tamamının soyut beyanlardan oluştuğunu belirten Yengil, bunlarla alakalı en ufak bir delil olmadığını kaydetti. Yengil, böyle bir durum olması durumunda arama kararlarının olması gerektiğini söyledi. Yapılan operasyonda emniyet içerisinde yasa dışı faaliyet yapan birileri var imajı oluşturmak istenildiğini belirten Yengil, "Yapay bir suç, uydurma. Dosya içerisinde bahsedilen dinlemelerin tamamı ise Türkiye Cumhuriyeti'nin yasa ve mahkemelerinin vermiş olduğu yetkiye istinaden alınmış kararlara dayanarak yapılmış olan dinlemeler. Bu sebeple de bunlarla alakalı yasadışıklıktan bahsetmek bunları iddia etmek abesle iştigaldir. Katalog suçlar içerisinde değerlendirerek tutuklamaya sevk etmek için iddia makamının elini güçlendirmek adına koymuş olduğu bir başlık suç olarak düşünüyorum. Dosya içerisinde ne somut belge veya belge olarak örgüt iması dahi geçmemekte." şeklinde konuştu.

    POLİS EŞİ: BEBEĞİMLE 15 SAAT YOL GELDİM, BİZİ SUÇSUZ YERE BURALARDA REZİL EDİYORLAR

    Antalya'dan tayine çıkarıldıktan sonra Şanlıurfa'da çalışmaya başlayan ve orada gözaltına alınan komiserlerden İsa Yıldırım'ın eşi Hanife Yıldırım, yaşadıklarını anlattı. Eşini telefonla arayarak gözaltına aldıklarını belirten Yıldırım, "Şanlıurfa'da ben tektim. Bebeğimle birlikte zor oldu. Eşimi alıp götürdüler kapıda. Ben oradan gelemedim tek başıma, annemi çağırdım. Yani haksız, suçsuz yere bizi buralara kadar rezil ediyorlar. Bebeğimle 12-15 saat yoldayız. Onunla birlikte buraya kadar geldik bekliyoruz. Biz şimdiye kadar bunu ancak polis eşleri anlar, gece gündüz eşlerimiz sabahları yok gündüzleri yok, sürekli işteler sürekli telefonla konuşuyorlar. Biz ondan hiçbir zaman hukuksuz iş yaptığını zannetmiyoruz. Yapmadılar da. Zaten sırf bir algı operasyonu olsun diye, yıpratsın diye yapıyorlar. Biz buradayız, yıpranmıyoruz. Onların çıkacağını da inanıyoruz. Umutla bekliyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.