Polis Hakları Savunucuları Derneği’nden Gözaltındaki Polislere Destek

Polis Hakları Savunucuları Derneği’nden Gözaltındaki Polislere Destek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon sonrası gözaltı kararı verilen emniyet mensuplarına bir destek de Polis Hakları Savunucuları Derneği tarafından geldi. Bu operasyonun da önceki operasyonlar gibi algı oluşturmak...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon sonrası gözaltı kararı verilen emniyet mensuplarına bir destek de Polis Hakları Savunucuları Derneği tarafından geldi. Bu operasyonun da önceki operasyonlar gibi algı oluşturmak için yapıldığını belirten Polis Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Fuat Çakmak, "Tarafsız olan Türk adaletine ve yargıçlarına güvenimiz tamdır. Yapılan bu algı operasyonunun da tıpkı diğerleri gibi içinin boş ve dayanıksız olduğu bir kere daha görülecektir." dedi.

Polis Hakları Savunucuları Derneği, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde bir açıklama yaptı. Dernek adına açıklamayı yapan başkan Çakmak, emniyet teşkilatına bir yıla yakındır yapılmakta olan hukuksuz gözaltı, tutuklama ve algı operasyonlarına bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Bir önceki taltif hukuksuzluğundan sonuç alamayanların bu sefer kendilerince delilsiz suç isnadıyla bir algı operasyonu daha yapmış olduğunu vurgulayan Çakmak, "Gözaltına alınan meslektaşlarımız amirlerinden habersiz ve hukuk dışı dinleme yalanı ile suçlanmaktadır. Oysa gözaltına alınan arkadaşlarımızın beyanları ve dosyaların incelenmesi sonucunda bu dinleme emirlerinin mahkemelerin izni ve bizzat dönemin başbakanı ve danışmanlarının bilgileri dahilinde yapıldığı bilinmektedir. Milletimiz gayet iyi biliyor ki bu yapılanların günü kurtar, gündemi değiştirme ve 17-25 Aralık’a ait intikam operasyonlarıdır." ifadelerini kullandı.

Çakmak, açıklamasını şöyle tamamladı: "Emniyet teşkilatımız yapmış olduğu PKK/KCK ve uyuşturucu operasyonlarıyla gündemdeyken maalesef bugün birilerinin intikam alma hissiyle teşkilat mensubu arkadaşlarımız görevlerini hakkıyla yerine getirememekte, bu da terör örgütlerini ve yasadışı oluşumlara cesaret vermektedir. Emniyet mensuplarına yapılan bu hukuksuzluklar ülkemizin geleceği adına endişe vermekte olup, ülkemizin güvenliğini, huzurunu ve asayişini sağlanması konusunda sıkıntılara yol açacaktır ve açmaktadır. Buradan bir kere daha aziz milletimize sesleniyoruz. Tarafsız olan Türk adaletine ve yargıçlarına güvenimiz tamdır. Yapılan bu algı operasyonunun da tıpkı diğerleri gibi içinin boş ve dayanıksız olduğu bir kere daha görülecektir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.