Polis Eşinin İsyanı: Sattınız Adaleti, Hukuku

Polis Eşinin İsyanı: Sattınız Adaleti, Hukuku

Sahur baskınıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen polislerin yakınları alkış ve sloganlarla yaşananları protesto etti. Bir polis eşi adliyeye girerek, "Nerede adaletin gücü? Sattınız adaleti, sattınız hukuku, sattınız her şeyi."...

Sahur baskınıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen polislerin yakınları alkış ve sloganlarla yaşananları protesto etti. Bir polis eşi adliyeye girerek, "Nerede adaletin gücü? Sattınız adaleti, sattınız hukuku, sattınız her şeyi." diye bağırdı. Gözyaşlarına hakim olamayan polis eşini vatandaşlar sakinleştirdi.

İstanbul Adliyesi'nde mahkemeye sevk edilen 66 polisin işlemleri sürüyor. Sabaha kadar adliye önünde bekleyen polis yakınları ve vatandaşların tepkisi de giderek büyüdü. Sorgulamanın uzaması sinirleri de gerdi.Bir polis eşi adliyeye girerek, "Nerede adaletin gücü? Sattınız adaleti, sattınız hukuku, sattınız her şeyi. Gücünüz yetiyorsa gelin gözümüzün içine bakın. Gelin benim eşimle bir sofrada oturup yemek yiyin. Onun gerçek temizliğini göreceksiniz o zaman. Hepsi öyle. Ben bir an bile şüphe duymadım onlardan" diye tepkisini dile getirdi.

Daha sonra "Eşimi görmek istiyorum" diyerek adliye kapısından içeri giren kadın, "Çıkacak onlar burdan çıkacak. Onları alacağız buradan. Eşimi istiyorum. Eşimi görmek istiyorum. Eşimi getireceksiniz. Aynı memuru çıkaracaksanız benim eşimi de getirmek zorundasınız. Nerede adalet, neredesiniz? Neredesiniz savcılar? Neredesiniz hakimler? Gelin buraya. Benim eşimle bir saat böyle oturun bakalım. Benim eşim yediği bir zeytini bile yerken 'hakkını helal et hanım' derdi. Eşimi almadan gitmeyeceğim buradan. Benim eşim tertemiz. Neyin hesabını veriyor? Yılmadım eşimin arkasındayım." şeklinde tepki gösterdi.

Güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılan kadın gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra, "Şu Ramazan saatinde hiç birimiz hak etmedik bunları. Eşlerimiz, ailelerimiz, hepimiz orada perişan olduk. Benim daha yeni Mardin'e tayini çıkmış eşimin. Geldiler Mardin'den aldılar eşimi. Benim eşimi tasfiye ettiniz, benim eşimi doğuya gönderdiniz. Zaten bir memur benim eşim, yani bir memurla bu kadar mı uğraşılır?" dedi.

Bu arada vatandaşlar da alkış ve sloganlarla yaşananları protesto etti. Vatandaşlar 'Yaşasın zalimler için cehennem', 'Allah var, gam yok', 'Hırsızlığı zulümle örtemezsin' şeklinde slogan attı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.