Polis Aracında Darp İddiası

Polis Aracında Darp İddiası

Arnavutköy’de polisin gözaltına almak istediği 25 yaşındaki Ümit Aygen’in, polis aracında darp edildiği iddia edildi. Sağlık kontrolüne giderken de sedyede ellerinin arkadan kelepçelendiğini anlatan Aygen, polislerden şikayetçi olacağını...

Arnavutköy’de polisin gözaltına almak istediği 25 yaşındaki Ümit Aygen’in, polis aracında darp edildiği iddia edildi. Sağlık kontrolüne giderken de sedyede ellerinin arkadan kelepçelendiğini anlatan Aygen, polislerden şikayetçi olacağını söyledi. Aygen ile polis arasında yaşanan boğuşma güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 09.00 sıralarında Eski Edirne Asfaltı üzerinde özel bir hastane önünde meydana geldi. İddiaya göre; Ümit Aygen anne ve anneannesini muayene ettirmek için hastanenin önüne geldi. Hastane önünde resmi polisler aracını park etmemesi konusunda Aygen’i uyardı. Polislerle tartışan Aygen, emniyet görevlilerinin şahsına hakaret ettiğini ileri sürdü. Ehliyet ve ruhsatını olay yerine gelen trafik ekibine veren Aygen, bazı eksik evraklarını trafik polisine vermek üzere iş yerine geldi. Aygen, evraklarını trafik ekibine teslim ettiği sırada iş yerine resmi ekipler de ulaştı. Polis gözaltına almak istedi ancak Aygen, karakola kendisinin gidebileceğini söyledi. Yaşanan tartışma esnasında polis memuru Aygen’e kafa atmak istedi. Yaşanan boğuşma sırasında yüzüne biber gazı sıkılan Aygen arkadan kelepçelenerek polis otomobiline bindirildi. Olup bitenler ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Sağlık kontrolüne hastaneye getirilen Aygen, elleri arkadan kelepçelenerek sedyeye yatırıldı. Şahsın arkadan kelepçelenerek sedyeye yatırılması avukatın cep telefonu kamerası tarafından kayıt edildi. Avukatın görüntü çektiğini gören polisler avukata da tepki gösterdi. Sağlık kontrolünden geçirilen Aygen bir gün nezarethanede tutulduktan sonra emniyet görevlileri ‘polise mukavemet’ suçlamasıyla şikayetçi oldu. Aygen savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Aygen’in avukatı Melik Döngelci ise Pazartesi suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Dün sabah saat 9.00 sıralarında anne ve anneannesi hastaneye getirmek için yola çıktıklarını belirten Ümit Aygen olayı şöyle anlattı: “Hastane önünde annemi bırakırken, polisler geldi. Aracımı park etmemem gerektiğini söylediler. Zaten aracı park etmeyeceğimi anne ve anneannemi bırakıp gideceğimi söyledim. Fakat polis arkadaşlar ısrarla şahsiyetime küfrederek daha farklı yargıladılar. Trafik polisine ehliyet ruhsatımı verdim. Trafik polisiyle evrağımı almak için birlikte dükkana geldik. Kasa mahallinde bizi darp ettiler. Biz devletiz dediler. Ben onlara hakaret etmedim. Trafik polisi insaniyetlik namına buraya geldi ve bana eşlik edecekti. Polislere şikayetçi olduğumu dile getirince beni dövdüler. Ardından devlet hastanesine götürdüler.”

İş yeri ile hastane arasının 3 dakika sürdüğünü dile getiren Aygen, “Ancak, beni ara sokaklardan götürerek, hastaneye 20 dakikada ulaştık. Beni yolculuk esnasında darp ettiler.” ifadelerini kullandı.

'SEDYEDE TERS KELEPÇE'

Polislerin müvekkiline hırslarından dolayı ters kelepçe taktığını söyleyen Avukat Melik Döngelci ise, “Polisler, müvekkilimi ters kelepçe olmasına rağmen dövmeye devam ediyorlar. Defalarca kez Kasten vuruyorlar. Kasten yaralama, işkence ve yaralama suçu hepsi bir arada. Müvekkilimiz adına polise mukavemet suçundan işlem yapıldığı için savunma verdik. Ve serbest bırakıldık. Şüpheli polisler hakkında şikayette bulunduk. Elimizde güvenlik kameraları mevcut. Bunlar incelendiğinde her şey görünüyor yeni çıkacak kanunda ‘Makul şüphe’ adı altında istediği insanı gözaltına alma (muhafaza altına alma) hakkı tanıyor. Hem dövüp, hem kendileri tutanak düzenliyor. Bu teklif yasalaşırsa bu olayların daha fazla artacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.