POLAR KUMAŞ

POLAR KUMAŞ

Giyim sektöründe kullanılan her detayda mevsimsel özellikler baz alınır. Ve seçilen kumaşlar mevsimsel hava değişimlerine uygun karakter içermektedir.

Giyim sektöründe kullanılan her detayda mevsimsel özellikler baz alınır. Ve seçilen kumaşlar mevsimsel hava değişimlerine uygun karakter içermektedir. Kışın soğuk havalarında sıcacık ve yumuşacık özelliği ile polar kumaşlar eldivenden eşofmana kadar her giyim kategorisi altında kullanılabilmektedir. özellikleri arasında yumuşacık hava geçiren yapısının üretim kaynağı ise sentetik lifler, reçine ve plastik gibi malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler vücuttaki nemin dışarı atılmasında etkili olmakta, vücudunuzun soğuktan korunmasında bir nevi yalıtım görevi icra etmektedir. Çabuk kuruyan bir kumaş çeşidi olmakta, sağlıklı özelliği ile de yoğun spor çalışmalarının en önemli tamamlayıcısı olabilmektedir.

Pek çok çeşidi bulunmakta micro fiber yapısı ile karıştırılan farklı iplikler sayesinde farklı özellikler kazanmaktadır. Lycralı arasında yüzde 10 luk elasthan malzeme bulunmakta ve özellikle spor giyim için esneklik sağlayabilecek giyim ürünleri ortaya çıkarmaktadır. Desenli polar kumaş seçenekleri ise estetik görünümler için kullanılmakta, tüylenme yapmayan aynı zamanda koruma sağlayan bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır. iki yüzü polar kumaşlarla oluşturulmuş türde ise hava geçirgenliği özelliğinden hiçbir şey kaybolmamaktadır. Jakarlı havlu özelliği bulunan polar çeşitler genellikle sabahlı ve bornoz gibi kullanım alanlarında değerlendirilmektedir. Micro ipliklerle üretilmiş polar kumaş çeşidi ise birinci sınıf kalitenin oluştuğu seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bu kumaşın dış yüzeyindeki pürüzsüzlük, yıkandıkça çekmek-yıpranma gibi olumsuzlukların oluşmaması micro polar kumaşları en çok tercih edilir hale getirmektedir. Spor giyimde de kalitesi ile sağlıklı ürünler için ana malzeme olarak kullanılmaktadır. Polar kumaşlarda flok teknolojisi ile flock polar kumaş seçenekleri ortaya çıkmakta, dış giyim ürünleri için çok önemli koruyucu ve sağlıklı özellikler içermektedir. Mebrane teknolojisi polar kumaşlara sıvı ve rüzgâr geçirmezlik katarken, techno çeşitler daha çok kaşe kullanım alanlarında etkili sonuçlar oluşturmaktadır. Deri görünümü ile moda işlevselliği bulunan seçeneklerde ilgi çekici özellikleri ile özel tasarımlar elde edilebilmektedir. Gofree kumaş çeşidinde kendiliğinde desenli özelliği ile dış giyimde de kullanılabildiği gibi spor giyimde de tercih edilebilmekte, çift taraflı kullanılan kumaşın ön yüzü micro özellikli malzemelerden üretilmektedir.

Softec özellikleri arasında bulunan anti-bakteriyel kullanımlar, alerji oluşumlarına karşı da gayet sağlıklı bir seçenek olabilmektedir. Her alanda olduğu gibi orijinal ürünler sağlıklı, yıkandıkça şekli bozulmayan, hava geçirgenliği olan özellikler içerebilecek orijinal olmayan ürünler ilk yıkamadan itibaren renk değişimleri ile başladığı deformasyonlar sağlığa zararlı özelliklerle de daha tehlikeli hale gelebilecektir. Yumuşacık battaniyelere ismini veren polar üretim malzemeler, pürüzsüzlüğü-hava geçirgenliği ile kadın-erkek-çocuk kategorileri altında özel ürünlere kaynaklı oluşturmaktadır. Rahatlığı ile spor giyimin gözdeleri arasında yer alan polar kumaşlar, daha çok aktif kıyafetlerde tercih edilmekte bunun yanı sıra ceket, eşofman, atkı, bere gibi alanlarda da sağlıklı ve sıcak özellikleri ile tercih edilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.