Play-Off’ta İlk sınav

Play-Off’ta İlk sınav

Selçuklu Belediyespor Süper Lig yolundaki ilk sınavına bugün evinde çıkacak. Mavi-beyazlı ekip Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda saat 18.00’da Bandırma Kırmızı’yı konuk edecek

Türkiye Basketbol Ligi 2017-2018 sezonunda Play-Off çeyrek final heyecanı  bugün oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Selçuklu Belediyespor Süper Lig yolundaki ilk sınavına bugün evinde çıkacak. Mavi-beyazlı ekip Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda saat 18.00’da Bandırma Kırmızı’yı konuk edecek.

Ligde bu sezon başı statüde değişiklik yapıldı. Ligde daha önce Süper Lig’e çıkan iki takım da play-off maçlarıyla belirleniyordu. Federasyon, kulüplerin isteğiyle statü de değişiklik yaptı ve normal sezonu zirvede tamamlayan takımın direkt olarak çıkmasına karar verdi.

Türk Telekom’un lider tamamlayıp üst lige çıktığı TBL’de bir takım daha mutlu sona ulaşacak. Bu takım oynanacak play-off maçlarının ardından belli olacak. Çapraz eşleşmeyle ligi 2’inci sırada bitiren takım 9’uncu, 3.sırada bitiren takım 8’inci, 4.sırada tamamlayan takım 7’inci ve 5.sırada tamamlayan takım da 6’ıncı sırada yer alan takımla eşleşecek. İlk 5 sırada yer alan takımlar ilk turda saha avantajına sahip olacak. İki galibiyete ulaşan takımlar yarı finale çıkacak.

Yarı final maçları ise 3 maç üzerinden oynanacak ve normal sezonu üst sırada tamamlayan takım saha avantajına sahip olacak. Yarı final maçlarının ardından finale kalacak takımlar arasında oynanacak final serisinin ardından Süper Lig’e bir takım daha çıkacak.

Normal sezonu 2 ila 9. sırada tamamlayan Bursaspor Durmazlar, Afyon Belediye, Selçuklu Belediye, Antalyaspor, Bahçeşehir Koleji, Bandırma Kırmızı, İstanbulspor Beylikdüzü ve Akhisar Belediye play-off oynamaya hak kazandı.

Play-off çeyrek finalinde iki galibiyete ulaşan dört takım adını yarı finale yazdıracak. Yarı finalde üç galibiyet alacak iki takım finalde karşılaşacak. Final serisinde ise üç galibiyete ulaşacak ekip, normal sezonu lider tamamlayan Türk Telekom'un ardından gelecek sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek.

TBL'de play-off çeyrek final maç programı şu şekilde: Bugün: 18:00 Selçuklu Belediyesi - Bandırma Kırmızı, 19:00 Afyon Belediyesi - İstanbulspor Beylikdüzü. 5 Nisan Cumartesi:

18:00 Antalyaspor - Bahçeşehir Koleji, 18:00 Bursaspor Durmazlar - Akhisar Belediye. 7 Nisan Pazartesi 18:00 İstanbulspor Beylikdüzü - Afyon Belediyesi 18:00 Bandırma Kırmızı - Selçuklu Belediyesi 8 Nisan Salı: 14:00 Bahçeşehir Koleji – Antalyaspor, 19:00 Akhisar Belediye - Bursaspor Durmazlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.