Sabit Horasan

Sabit Horasan

Plan tuttu!

Plan tuttu!

Bir puan süper.

Hatta ekstra oldu.

Torku Konyaspor teknik adamlarının Rize maçı planları tuttu.

Üç haftalık kötü gidişten sonra geçtiğimiz hafta iç sahada Eskişehir galibiyetiyle yaşama tutunan, moral ve güven tazeleyen Torku Konyaspor, Rize deplasmanında da istediği 1 puanı alarak yoluna devam etti.

Bu, ligin ilk üç haftasında alınan beklenmedik sonuçlardan sonra yakalanan 5 maçlık çıkışın tekrarlanması görüntüsü verdi. Her ne kadar Kartalların önünde zor maçlar olsa da Torku Konyaspor önce Eskişehir, ardından da Rize maçlarında kendi fabrika ayarlarına dönerek önünü daha iyi görme olanağını yakaladı.

Rize maçı ayrı bir değerlendirmeye alınmalı.

Teknik adamların oyun planı tuttu dedik.

Torku Konyaspor, her zaman olduğu gibi Rizespor karşısına da önce yemeyerek 1 puanı garanti altına alalım, sonra atabilirsek bir gol bulalım ve 3 puanı kapalım düşüncesiyle çıktı maça.

İlk 45 dakikadaki oyun bunu apaçık gösterdi. Hatta, ligde iyi pas yapan takımlar arasında gösterilen yeşil-beyazlılar, son haftaların başarılı takımı, fizik gücü ve gol şansı yüksek, rakibi hataya zorlayan futbolculara sahip Rizespor karşısında daha çok pas yaparak topu adeta rakibe göstermedi denebilir. Maçta öyle bir an geldi ki, Konyaspor’un topa sahip olma oranı yüzde 72’lere kadar çıktı.

Buda alınan 1 puanla birlikte Konyaspor teknik adamlarının planlarının tutmasının en açık göstergesiydi.

Maçı bir diğer yönden, Konyaspor topa daha çok sahip oldu, pas yaptı, Rizespor ikinci yarıda gole 3-4 kez çok yaklaştı ve gerek kaleci Serkan ve Konyaspor defans elemanlarının ve gerekse kendi futbolcularının beceriksizliği sonucu gol atamaması sonucu puanların karşılıklı olarak paylaşılması olarak analiz edilebilir..

Torku Konyaspor’un Rize maçında en büyük eksikliği, yine ligin başından buyana kendisini gösteren gol oldu.

İleride yalnız kalan Rangelov’un bununla birlikte birde gol yollarında topla buluşturulamaması 3 puanı kazandıracak golü getirmedi. 

Hani geçtiğimiz hafta teknik direktör Aykut Kocaman, “seyirci bir atarsın iki ister, iki atarsın üç ister” dedi ya. Keşke Torku Konyaspor iki ve üç’ü geçtik, Rize deplasmanında bir gol atabilseydi. Ama sistem olarak bundan çok uzaktı yeşil-beyazlılar. 

Torku Konyaspor’un Rize deplasmanında 1 puan almasında aslan payı kaleci Serkan’a ait. Her ne kadar Vukoviç çok önemli iki hata yapsa da yeşil-beyazlı takım, takım savunmasında başarılı oldu denebilir. En azından 1 puan üzerine kurulan oyun planı işledi.

Sissoko sakatlıktan yeni çıkması nedeniyle fizik olarak henüz yetersiz. İkinci yarıda oyundan alınması normal, ama her maç sonrası dediğimiz gibi kenardan gelip oyunun sonucunu değiştirecek futbolcuların yetersiz olması Konyaspor’un 1 puanda kalmasını sağladı. 1 puan kötü mü? elbette ki değil. Hatta başta da dediğimiz gibi süper. 

Rizespor ile Torku Konyaspor arasındaki maç bize bir gerçeği daha gösterdi.

Ligde bir kaçı dışındaki takımlar kadro ve güç olarak aynı ayarda. Birbirinden farkı yok. 

Torku Konyaspor’un bunu lehine çevirebilmesi için golü düşünmesi ve gol atması gerekmekte. Bunun içinde gol yollarında etkili bir futbolcu transferinde yarar vardır diyebiliriz.

Bu sezon bu kadro yeter diye bir düşünceye kapılmamalıyız. Ligin ikinci yarısında Kartalları çok daha zor bir fikstür beklediğini unutmamalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR