'Pkk’ya Gösterdikleri Saygının Binde Birini Tc Vatandaşlarına Göstermiyorlar'

'Pkk’ya Gösterdikleri Saygının Binde Birini Tc Vatandaşlarına Göstermiyorlar'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, gözaltı süresi dolan polislere Çağlayan Adliyesi’nde yapılanları, "PKK’ya gösterilen saygının binde birini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına göstermiyorlar." sözleriyle değerlendirdi. Çıray,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, gözaltı süresi dolan polislere Çağlayan Adliyesi’nde yapılanları, "PKK’ya gösterilen saygının binde birini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına göstermiyorlar." sözleriyle değerlendirdi.

Çıray, gözaltılar olmadan önce İzmir’de katıldığı bir iftarda, "Geçmişte olduğu gibi bütün zamanlarda hukukun üstünlüğünü inkar eden her türlü davranışın karşısında oluruz. Bir gruba yapılan adaletsizlikleri kendimize yapılmış kabul ederiz." sözlerini kullandığını hatırlattı. Türkiye’de uzun zamandır bir tek parti devleti organizasyonu yapıldığını ve bu konuda epey mesafe alındığına dikkat çeken Çıray, cumhurbaşkanı seçimleri vesile edilerek tek adam devletinin kurulmak istendiğini söyledi. Başbakan'ın bunu gizlemediğini belirten Çıray, "Yönetimde teklik prensibinden söz ediliyor ve kuvvetler ayrılığından şikayet ediliyor. Bu gidişat, bu yönetim anlayışı, bu zorba tutum Türkiye’yi siyasal, sosyal ve ekonomik krizlere açık hale getirmiştir. Hukukun üstünlüğünün olmadığı, yargı bağımsızlığının olmadığı ülkelerde vatandaşlar sadece mahkeme kapılarında sürünmekle kalmazlar aynı zamanda çıkacak ekonomik krizlerle fakirleşip perişan olurlar. Hukukun olmadığı ülkelerde yabancı sermaye durmaz, terk eder." diye konuştu.

Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan olayları yakından takip ettiğini anlatan Çıray, orada bulunan CHP’nin hukukçu milletvekillerinin Türk milletinin gözünün önüne bu çirkin olayı tüm açıklığıyla serdiğini söyledi. Çıray, "Bunları bir siyasal hesaba bağlayan aklı kıtlara sesleniyorum, ‘Bu bir adalet ve özgürlük mücadelesidir, ortak paydamızdır.’ Hangi siyasi görüşten, hangi inançtan insanlar olursa olsun ülkemizde yaşayanlar bu ortak paydada ortak mücadele yürütmeye mecburdurlar. Yoksa burası ortak vatanımız olmaktan çıkar. Bölünmeye gideriz, parçalanırız." uyarısında bulundu.

Hükümetin bölünme ve parçalanmanın zeminini hazırladığını, PKK’ya gösterilen saygının binde birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına gösterilmediğini vurgulayan Çıray, "Oslo’da Anayasa’yı tebdil ve ilgaya soyundular. Bir terör örgütüyle birlikte şimdi de 4 -5 yıldır memleketin kendi evlatlarını baskı ve zulümle yönetmeye çalışıyorlar." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.