'Pkk'nın İlk Şehit Ettiği Askerin Memleketine Anıt Yapılsın' Talebi

'Pkk'nın İlk Şehit Ettiği Askerin Memleketine Anıt Yapılsın' Talebi

Türkiye Kamu Çalışanları Erzincan İl Temsilciliği ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkanları, PKK'nın ilk şehit ettiği asker olan Süleyman Aydın'ın mezarının bulunduğu Erzincan'ın Çağlayan beldesi Mertekli Mahallesi'ne...

Türkiye Kamu Çalışanları Erzincan İl Temsilciliği ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkanları, PKK'nın ilk şehit ettiği asker olan Süleyman Aydın'ın mezarının bulunduğu Erzincan'ın Çağlayan beldesi Mertekli Mahallesi'ne anıt yapılmasını istedi.

PKK'nın 15 Ağustos 1984'te Eruh ve Şemdinli’de yapılan ilk silahlı eylemin 30. yıldönümünde Diyarbakır Lice’de terörist Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine PKK'ya verilen ilk şehidin memleketi olan Erzincan’dan tepki geldi. Türkiye Kamu Çalışanları Erzincan İl Temsilciliği ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkanları, şehit Süleyman Aydın’ın mezarının bulunduğu Erzincan’ın Çağlayan beldesi Mertekli Mahallesi'nde şehidin mezarına çiçek bırakıp mezarın üzerine Türk bayrağı örttü.

Türkiye Kamu Çalışanları Erzincan İl Temsilcisi Selahattin Ayan burada yaptığı konuşmada; “İlk şehidimiz. 1984 yılında ilk baskında ölen şehidimiz. Tabii buraya geliş gayemizi herkes çok iyi biliyor. Maalesef ayın 15’in de bu ilk şehidimizin katili teröristin heykeli dikildi. Bu topraklara dikildi. Maalesef, bu topraklara dikildi. Belki heykeli dikilmesi gereken birisi varsa 1984 yılında bu olaydan sonra şehidimiz Süleyman Aydın’ın ki olması gerekirdi. Bugüne kadar buraya bir heykelin dikilmemiş olmasını artı bunun yanında bu şehidimizin katilinin heykelinin dikilmiş olması, aslında hepimiz için bir ayıptır. İnanın buraya gelirken böyle gelmek istemezdik. Şuan yüzümüz yerde. Bir şehit böyle ziyaret edilmemeliydi. Bu utancı bu acıyı bize yaşatanlara yazıklar olsun diyiyorum. İlimizi yönetenlere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Katilinin anıtı dikildi. Allah rızası için şu şehidimizin de bir anıtını dikinde yüreğimiz birazcık olsun ferahlasın” dedi.

Türkiye’nin ilk şehidinin bir anıtının olmamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Erzincan’ın Çağlayan Beldesi Mertekli Mahallesi Muhtarı İsmail Keleş; “Şuan maruz kaldığımız bu hareketten ötürü bizde üzgünüz. Bilindiği gibi Türkiye’nin ilk şehidi bizim mezarlıkta ve biz bunu onurlandırmak için hiç bir şey yapmadık. Ben gerekli müracaatları yaptım. Kendisini onurlandırmak için 1984 yılında yapılmış olan şu mezar halen böyle duruyor. Maalesef onu öldüren insanlara anıt yapılıyor. Fakat Türkiye’nin ilk şehidine bir anıt yapılmıyor. Biz de bu utancı kaldırmak için bizi duyan kim varsa lütfen gelsin buraya anıt yapsınlar da bizde onurlanalım.” diye konuştu.

İlk şehidin mezarını ziyarete gelen Türkiye Kamu Çalışanları Erzincan İl Temsilciliği ve Türkiye Kamu Sen’e Bağlı sendikaların başkanları Erzincan’ın Çağlayan Beldesi Mertekli Mahallesi Muhtarı İsmail Keleş’e yanlarında getirdikleri Türk Bayrağını vererek şehidin mezarına asılmasını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.