Pkk'nın Hedefindeki Müdürü Açığa Alıp Silahına El Koydular

Pkk'nın Hedefindeki Müdürü Açığa Alıp Silahına El Koydular

Mersin'de, göçle gelen ve kenar mahallelerde yaşayan ailelerin çocuklarını okuttuğu için terör örgütü PKK'nın hedefi haline gelen Emniyet Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Anadolu Atayün, sosyal paylaşım sitesinde attığı mesaj nedeniyle...

Mersin'de, göçle gelen ve kenar mahallelerde yaşayan ailelerin çocuklarını okuttuğu için terör örgütü PKK'nın hedefi haline gelen Emniyet Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Anadolu Atayün, sosyal paylaşım sitesinde attığı mesaj nedeniyle açığa alınmasının ardından silahına da el konuldu. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ağabeyi olan Anadolu Atayün, Mersin'e gelerek silahını teslim etti. Anadolu Atayün, Twitter'dan " 'Seni, başkalarına ibret olsun diye gaz döküp yakmazsak adam değiliz' diyen PKK'dan korkmamışız da silahsız gezmekten mi korkacağız?" mesajını paylaştı.

Sahur vakti yapılan operasyonla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ağabeyi olan Anadolu Atayün, Mersin'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve TEM'den sorumlu Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra 1. sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etmişti. Polis Başmüfettişi olarak görev yapan Anadolu Atayün, kardeşi Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 49 kişinin gözaltına alınmasının ardından, iddiaya göre sosyal paylaşım sitelerinden attığı mesajlar bahane gösterilerek geçtiğimiz günlerde açığa alındı.

Açığa alınmasının ardından Atayün Mersin'e gelerek silahını kimliğini teslim etti.

Yaşadıklarını sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklayan Atayün, günübirlik Mersin'e geldiğini, silahını ve polis kimliğimi teslim ettiğini duyurdu. "Bugün de silahım alındı. Bunları kimseye şu ana kadar söylemedim. Hatta kazanmam kesin olmasına rağmen mahkemeye de müracaat etmedim" diyen Atayün, "PKK'lıların benim için 'çok tehlikeli bir düşman. Ne yapıp edip polisi tekrar döver ve küfreder polis yapmamız gerekiyor.' demeleri şereftir. 'Seni, başkalarına ibret olsun diye gaz döküp yakmazsak adam değiliz' diyen PKK'dan korkmamışız da silahsız gezmekten mi korkacağız" tweetini paylaştı.

PKK'nın kızmasının sebebinin göçle Mersin'e gelen özellikle kız çocuklarını okutması olduğunu ifade eden Atayün, bir BDP'linin kendisine 'onların altlarını oyduğunu' söylediğini kaydetti.

Sadece 2013 senesinde PKK'lıların, içinde eşi ve çocukları varken bir kez arabasına bomba attığını, 3 kez de taşlı saldırıda bulunduğunu ifade eden Atayün, şunları paylaştı: "Sadece 2013 yılında tarafıma yönelik PKK terör örgütünce 3 silahlı saldırı hazırlığı yapıldığı Mersin Terör Şubesince yazılı bildirildi. Mersin Terör Müdürü, PKK tarafından bana yönelik saldırı ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve mutlaka yakın koruma talep etmemi söyledi.

Israr üzerine talep ettim ve yakın koruma verildi. Fakat memurlara bir şey olur diye bir saat bile yanıma almadım. 6 Ocak 2014 tarihinde PKK tarafından benimle görüşenlerin ve ailelerinin de o günden itibaren PKK'nın hedefi olduğu ilan edildi. 2 gün sonra yani 8 Ocak 2014'te yakın koruma kararım kaldırıldı ve kısa süre sonra lojmandan çıkarıldım. Son 3 senedir tarafıma PKK'lılardan gönderilen tehdit ve hakaretlerden bahsetmiyorum.

Silahımı ve polis kimliğimi bu saat itibariyle aldılar; açıktayım." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.