Pkk’nın Elinde Olduğu İddia Edilen İnfaz Listesi Meclis Gündeminde

Pkk’nın Elinde Olduğu İddia Edilen İnfaz Listesi Meclis Gündeminde

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına iki adet soru önergesi verdi.Başbakan Başdanışmanı ve Akil İnsanlar Güneydoğu...

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına iki adet soru önergesi verdi.

Başbakan Başdanışmanı ve Akil İnsanlar Güneydoğu heyeti üyesi Etyen Mahcupyan’ın 'PKK da süreç boyunca çok şey kazandı. Meşruiyet kazanma yolunda mesafe aldılar. Bölgede güçlerini pekiştirdiler. Öyle ki kamu düzeni bölgede şu anda devletin değil PKK’nın elinde. Başbakan bu yüzden kamu düzenine vurgu yapıyor.' şeklindeki açıklamalarını aktaran Işık, "Bazı hükümet üyeleri de benzer ifadelerde bulunmuşlardır. Daha sonra hükümete yakınlığıyla bilinen bir gazetecinin 04.11.2014 tarihli yazısında, AKP’nin Afyonkarahisar kampında Güneydoğulu bir AKP milletvekilinin, 'Bizim can güvenliğimiz yok. Vatandaş ne yapsın? Alanda hâkimiyet devletin elinden gitti. Evime, havaalanına rahat gidemeyeceksem bu çözüm süreci nasıl yürüyecek?' şeklinde ifadeler kullandığına yer verilmiştir. Aradan geçen sürede hükümet veya AKP adına bu iddialarla ilgili herhangi bir yalanlamada bulunulmamıştır." dedi.

Konuyla ilgili Işık, şu soruları yöneltti: "Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahcupyan tarafından dile getirilen ve hükümetiniz tarafından aksi bir beyanda bulunulmayan, 'Kamu düzeni bölgede şu anda devletin değil PKK’nın elinde. Başbakan bu yüzden kamu düzenine vurgu yapıyor' ifadeleri, kamuoyu ile bilginiz dâhilinde mi paylaşılmıştır?

Son dönemde şahsınızın ve bazı hükümet üyelerinin sık sık kamu düzenine vurgu yapması, adı geçen kişinin de söylediği gibi kamu düzenin PKK’nın elinde olmasından mı kaynaklanmaktadır?

Adı geçen kişinin medyaya da yansıyan sözleri Başbakan olarak şahsınıza ve hükümetinize ait görüşleri mi yansıtmaktadır?

Adı geçen kişinin Başbakan Başdanışmanı olarak görevlendirilmesinde hükümetiniz ile PKK terör örgütü arasında yürütülen müzakereler konusunda kamuoyunu hazmettirmeye yönelik bu tür açıklamalar yapması mı amaçlanmıştır?

AKP’nin Afyonkarahisar kampında bir güneydoğu ili milletvekilinin söylediği 'Bizim can güvenliğimiz yok. Vatandaş ne yapsın? Alanda hâkimiyet devletin elinden gitti. Evime, havaalanına rahat gidemeyeceksem bu çözüm süreci nasıl yürüyecek?' ifadelerinin gerçeklik payı ne kadardır? Adı geçen milletvekili hangi ildendir?

Hükümetinizin anılan konulara ilişkin görüşü ile PKK terör örgütünün hâkimiyet kurduğu illerimizde kamu düzeninin sağlanmasına yönelik 2015 yılı programı nasıldır?" 

750 POLİSTEN OLUŞAN İNFAZ LİSTESİ İDDİASI

İkinci soru önergesinde ise Alim Işık, "13.10.2014 tarihli bazı medya organlarında yer alan haberlerde; 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına katılan emniyet müdür ve amirlerinin isimlerinin PKK bölücü terör örgütüne verildiği, PKK’nın elinde bu isimlerin de yer aldığı 750 polisten oluşan bir infaz listesi olduğu, 17 Aralık sonrası Aydın'dan Bingöl'e sürülen Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit edilmesinin de bundan kaynaklandığı belirtilmiştir. Ayrıca 01.11.2014 tarihinde Ağrı’da yakalanan bir PKK’lının üzerinden TOKİ’de oturan 50 polisin isminin bulunduğu bir listenin ele geçirildiği, Ekim-2014’te Muş Varto’da yakalanan PKK’lıların üzerinde 1 hâkim ve 8 polise ait araçlarla ilgili bilgilerin yer aldığı bir listenin daha ele geçirildiği; benzer şekilde PKK terör örgütünün bazı şehirlerde asker ve polislerin oturduğu evlerin kapılarını işaretledikleri, Van Erciş’te polis ve askerlerin zillerinin altına 'astsubay, polis' vb. gibi notlar yazdıkları, Diyarbakır’da 15 asker ve polisin kapısını işaretledikleri ve kapıcılardan apartmanlarında oturan asker ve polislerin isimlerini istedikleri yönündeki haber ve iddialar da bazı medya organlarında yer almıştır." ifadelerine yer verdi.

Kamuoyunda ciddi endişelere yol açan bu tür haber ve iddialarla ilgili olarak Işık, Başbakan'a şu soruları sordu: "17-25 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan bazı polis müdürleri ve amirlerinin cemaatçi olarak fişlendikleri ve isimlerinin PKK'ya sızdırıldığı iddiaları doğru mudur? Bazı medya organlarında da yer alan bu iddialarla ilgili olarak hükümetinizce herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldı ise söz konusu soruşturma hangi aşamadadır? Yapılmadı ise hükümetinizce bu konuda bir soruşturma yapılması düşünülmekte midir?

Son dönemde hangi illerimizde toplam kaç asker ve polisin evi PKK’lılar tarafından işaretlenmiştir? Evleri işaretlenen ve PKK terör örgütünün infaz listelerinde isimleri yer alan asker ve polisler kimlerdir? Anılan kişilerin bir cemaate veya siyasi görüşe yakınlıkları nedeniyle fişlendikleri iddiaları doğru mudur?

Anılan ev işaretlemelerini kimlerin yaptığı tespit edilmiş midir? Bu konuda bir soruşturma açılmış mıdır? Açılan bu soruşturmalarda kaç kişi gözaltına alınmıştır? Eğer soruşturmalar açılmamışsa bu görevi yerine getirmeyen kaç kamu görevlisi hakkında adli ve idari işlem yapılmıştır?

Şimdiye kadar PKK terör örgütü tarafından evleri işaretlenen, isimleri ve diğer bilgileri infaz listelerinde yer alan asker ve polislerin kaçına bu durum hükümetinizce tebliğ edilmiştir?

PKK terör örgütünün 17-25 Aralık operasyonlarının ardından geçen süre içerisinde çok sayıda asker ve polis hakkında eylem hazırlığında bulunması ve bazı asker ve polisleri infaz etmesi hükümetinizce nasıl değerlendirilmektedir?

PKK terör örgütünün infaz listelerinde isimleri yer alan asker ve polislerin can güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak hükümetinizce hangi önlemler alınmış ya da alınmaktadır?

Hükümetiniz ile PKK terör örgütü arasında sürdürülen sözde müzakere ve çözüm süreci kapsamında terör örgütüne suç işleme hürriyeti mi sağlanmıştır?

Koruma sahibi çok sayıda AKP’li milletvekillerinin bile canlarından endişe duyduğu, asker ve polisin sokak ortasında vurulup evleri hakkında sürekli olarak eylem keşfi yapıldığı sözde çözüm sürecinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve kamu otoritesinin tesis edilmesine yönelik olarak hükümetinizce ne tür önlemler alınmış ya da alınmaktadır?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.