PKK'lılar Atatürk büstünü yaktı

PKK'lılar Atatürk büstünü yaktı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK üyesinin heykelinin kaldırılması nedeniyle Hakkari'de protesto gösterileri düzenlendi. Gösteriler sırasında bir okulun bahçesindeki Atatürk büstü tahrip edildi.

Lice'nin Sise köyündeki PKK’lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılması ve çıkan olaylarda bir kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Hakkari Yeni Mahalle’de barikat kuran yüzleri maskeli PKK sempatizanları, gelen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptılar. Daha sonra da bazı işyerlerinin üzerine sprey boya ile 'Lice halkı yalnız değildir' diye yazdılar.

Anadolu lisesi bahçesindeki Atatürk büstüne yönelen yüzleri maskeli kişiler, Atatürk büstünü benzin döküp yaktılar. Daha sonra da büstü yerinden söktüler. Burada açıklama yapan bir gösterici, "Bizim amacımız heykeller değildir. Bugün Lice’de bir yurttaşımız katledildi. Biz bugün bunun intikamını almak için bu eylemi gerçekleştirdik. Mahsum Korkmaz anıtına yapılan saygısızlığı da kabul etmiyoruz" dedi.

Olay yerine gelen polis gruba gaz bombası ile müdahalede bulundu. Grup ise polise taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Zırhlı araçları da hedef alan YDG-H üyeleri, zırhlı araçlara peş peşe molotof attılar. Alev alan bir zırhlı araç ise TOMA tarafından tazyikli su sıkılarak söndürüldü.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, okul bahçesindeki Atatürk büstünün yakılıp tahrip edilmesi ve kent merkezindeki eylemlerle ilgili soruşturma başlattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.