PKK destek alamadığı Kürtlere de savaş açtı

PKK destek alamadığı Kürtlere de savaş açtı

PKK'da oluşan panik ile bölge halkını aşağılayıcı diyaloglar, telsiz konuşmalarına yansıdı.

 

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana PKK'ya yönelik operasyonlarda 944 teröristi etkisiz hale getirmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları arasında oluşan panik, korku, yeni strateji ve eylem önerileri ile bölge halkını aşağılayıcı diyaloglar, telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsiz konuşmalarında, “olaylara çok tepkisiz ve isteksiz” olmaları nedeniyle bölgede yaşayanlar için “uyuz halk” ifadesini kullandıkları, halkın, çoğu yerde hâlâ Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında olduğu izlenimini elde ettikleri de yer alıyor.
Orta saha sorumlusu Azad Siser kod adlı, Ekrem Güney'in telsiz konuşmasında, bu dönemin terör örgütü açısından tarihi bir final niteliğinde olduğu, başarılı olamamaları durumunda kendileri için bitiş olacağı ifadeleri yer aldı. Yabancı basının eylemler hakkında olumlu haberler yaptığı, bölgede “iç savaş” algısı verecek görüntülerin gerektiği telsiz konuşmalarına yansıdı.

Kandil'den eskisi gibi artık destek alamadıkları, Kandil ve civarına yapılan hava operasyonlarının Kuzey Irak'ta büyük bir tahribata ve kayba sebebiyet verdiği, halkın desteğinin de neredeyse yok denecek seviyeye geldiği bilgisi de yer aldı.

Konuşmalarda Türk basınının terör örgütü kayıplarına yönelik yaptığı açıklamaların bölge halkını, devlete yakınlaştırdığı ve kendilerinin basını yeterince kullanamadıklarından yakınıldığı dikkat çekti.
Konuşmalarında, 'nin Yüksekova ilçesinde büyük bir “hayal kırıklığı” yaşadıklarını vurgulayan teröristlerin telsizden geçen ifadeleri şöyle:

“Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Doğrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; hezimete uğradık. Halka çok güvenmeyin; şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. Gerektiğinde hedef gözetmeden indirin, gücümüz görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar.
Karayolları, TV vericileri, baz istasyonları ve demiryollarını tahrip ederek, halkın dünya ile bütünleşmesini engelleyin.

Okul binalarını hedef alın, yakın yıkın ama eylül sonunda burada okulların açılmasını bir şekilde engelleyin.

“Devlet sivilleri katlediyor” haberleri özellikle sosyal medyada dile getirilmeli. Silvan'da yerleştirdiğimiz patlayıcıdan dolayı ölen çocuğun sorumluluğunu devlete yükleyin. 'Devlet tedbir almadı, çocuğun ölümüne sebep oldu' cümlesini halk içinde yaymaya çalışın.
Sahte ihbarlarla risk almadan güvenlik güçlerinin ayağınıza kadar getirtin risk almayın. Bölgede çok kayıp vermeye başladık. Yeni gelenlere uzak mesafelerden TC güçlerine yönelik atış yaptırarak eğitim verin. Birbirimizi vuruyoruz ve hatta kendi kendini vuran salaklar bile var.”

PKK son 57 günde çoğunluğu tırlardan oluşan 249 aracı ateşe verdi. Bu süreçteki çatışmalarda 111 terörist etkisiz hale getirildi, 14'ü yaralı 27 terörist yakalandı. Kandil dahil yapılan bütün operasyonlarda öldürülen PKK'lı sayısı 944'e ulaştı.

TÜRKİYE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.