Pişmiş Toprak Sempozyumu 5 Eylül'de Başlıyor

Pişmiş Toprak Sempozyumu 5 Eylül'de Başlıyor

Eskişehir’in Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Pişmiş Toprak Sempozyumu 5 Eylül’de başlıyor. Sempozyum bu yıl Soma'da hayatını kaybeden madencilere atfediliyor20 Eylül’e kadar sürecek olan sempozyum boyunca çok sayıda yarışma,...

Eskişehir’in Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Pişmiş Toprak Sempozyumu 5 Eylül’de başlıyor. Sempozyum bu yıl Soma'da hayatını kaybeden madencilere atfediliyor

20 Eylül’e kadar sürecek olan sempozyum boyunca çok sayıda yarışma, sunum, sergi ve etkinlik Eskişehirlilerle buluşacak. Etkinlik kapsamında Eda-Metin Özülkü çifti açılış konseri verecek. Etkinlik kapsamında ilhan Şeşen-Vedat Sakman, Arzu Dağdinç, Grup Kadro gibi güçlü isimler de sahne alacak. Sempozyum hakkında bilgi veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, toprağın sanata dönüşümünde tüm safhaların kent halkınca izlendiği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında günümüze dek ulusal ve uluslararası sanatçıların yaptığı 80 heykel kente kazandırıldığını söyledi.

Yine bu kapsamda 335 bilimsel bildiri sunumunun gerçekleştirildiğini belirten Başkan Ataç, “Bilimsel çalışmaların ‘pişmiş toprak’ sektörüne verdiği katkı büyük önem taşımaktadır. Sempozyum aynı zamanda çömlek üreten yerel üreticilerin Eskişehir halkı ile buluşmasına neden olmakta, geleneksel kültürün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamaktadır.” diye konuştu.

Bu yıl 8. düzenlenecek olan Uluslar arası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumuna İran, Rusya, Romanya, Portekiz’den birer, Türkiye’den de 6 sanatçı katılacak. Pişmiş Toprak Sempozyumu Kartal Kiremit Fabrikası bahçesinde 5 Eylül'de büyük etkinliklerle başlayacak ve 10 gün sürecek. Etkinliklerde sanatçıların yaptıkları eserler Tepebaşı Belediyesi'ne verilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.