Peygamberimiz bütün eşitsizlikleri sıfırladı

Peygamberimiz bütün eşitsizlikleri sıfırladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Sosyolog Yazar Doç. Dr. Alev Erkilet, “İslâmcılığın Seyri”ni anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Sosyolog Yazar Doç. Dr. Alev Erkilet, “İslâmcılığın Seyri”ni anlattı. İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Alev Erkilet, İslâm’da ırk ve renk ayrımının olmadığını, her insana eşit haklar verildiğini, Hz. Peygamber’in, bütün eşitsizlikleri sıfırladığını ve İslâm’ın mustazafların dini olduğunu ifade ederek zenginler karşısında, güçlüler karşısında, İslâm’ın hükümlerini çiğneyenlerin karşısında, zulmeden kocaların karşısında, haksızlıklar karşısında asla itaat edilmemesi gerektiğini söyledi. Erkilet, “Allah’ın hükümlerine uyanlara itaat edilir. Müslüman, her şeye boyun eğen birey değildir. Mümkün olduğunca sosyal adaletçi olmalıdır. İslâmiyet mülkiyete karşı değildir; fakat bu demek değildir ki; birileri sonsuzca zenginleşsin, birileri de sonsuzca yoksullaşsın. Müslümanlar olarak iktisattan sorumluyuz, bölüşümden paylaşımdan sorumluyuz, yoksullardan sorumluyuz, zayıflardan sorumluyuz, öteki renklerden olanlardan sorumluyuz, öteki dinlerden olup da bize emanet edilenlerden sorumluyuz. Dolayısıyla itaati koşullandırmak zorundayız. İktidar İslâmî bile olsa bir hâkimiyet tarafı olduğu gibi bir de muhalefet tarafı vardır. İktidarın İslâmî olması yüzdü yüz itaati gerekli kılmaz. İtaat koşulludur" diye konuştu.

Gülen veya FETÖ hareketinin İslâmcı olmadığını, aksine İslâmcılığın tam karşısında olduğunu söyleyen Alev Erkilet, “Bedîüzzaman’ı ve diğer ekolleri Gülen hareketinden ayrı tutuyorum. FETÖ, İslamcı dili zaten hiçbir zaman benimsemediği gibi İslâm’ım tüm önermelerinin de karşısında oldu”dedi. Program sonunda Alev Erkilet’e günün anısına katılım belgesini Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu takdim etti. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.