'Peygamberimiz, Müslümanlar Kadar Gayri Müslimlerin De Sevgi Ve İltifatını Aldı'

'Peygamberimiz, Müslümanlar Kadar Gayri Müslimlerin De Sevgi Ve İltifatını Aldı'

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Peygamber Efendimiz'in (sas), Müslümanların olduğu kadar gayri müslimlerin de sevgisini ve iltifatlarını aldığını belirtti.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Peygamber Efendimiz'in (sas), Müslümanların olduğu kadar gayri müslimlerin de sevgisini ve iltifatlarını aldığını belirtti.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferans, Sorgun Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Ahmet Çınar Çetin tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası’nın bütün güzelliği ile Yozgat’ı kuşattığını söyledi.

Vali Yazıcı, Resul-ü Ekrem Efendimiz’in (sas), Müslümanların olduğu kadar gayri müslimlerin de sevgisini ve iltifatlarını aldığını belirterek, “Efendimiz (sas), dünya tarihinde yaşamış "en büyük insan" olduğu kadar "en çok sevilen insan" olma sıfatına da sahiptir. O (sas) insanların en sevgilisi, en yücesi, en azizidir. Onun kadar, geniş kitlelerin gayet samimi ve candan sevgisine mazhar olmuş ne bir insan, ne de bir peygamber yaşamıştır. O'nun (sas) sevgisi bütün Müslümanların gönlüne ilmek ilmek işlenmiştir. O'nun (sas) yaşantısı da bütün Müslümanlara örnek, rehber ve yol gösterici olmuştur." dedi.

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu da haftanın önemini belirten bir konuşma yaptı. Poçanoğlu, şöyle dedi: "Yüce dinimizin sevgili Peygamberi (sas), Müslümanların rehberi ve tüm insanlığın büyük bir hayranlıkla tanıdığı Hz. Muhammed’in (sas) yeryüzüne teşrifini kutladığımız bir Kutlu Doğum Haftası’na daha ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu yıl, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana teması 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ olarak belirlendi. Peygamberimizin (sas) merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek hedefimiz olmalıdır. O'nu (sas) rehber edinen bizler, O'nun (sas) yolunda dostça, kardeşçe, ihlasla yürümeye devam edelim." diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki konusunun Allah’a, Peygamber’e ve Müslümanlar’a karşı samimiyet olduğunu belirterek, İslam dininin temelde samimiyet içerdiğini söyledi. Ergin, Kişiliği ile yaşadığı coğrafyada sevilen, toplumun her katmanında karşılık bulan saygıyla anılan, örnek bir hayat yaşayan Şehzade Ahmet Efendi'nin Osmanlı’nın son döneminde Cumhuriyet’in ise ilk döneminde toplum önderlerinin son örneklerinden olduğunu ifade etti. Şehzade Ahmet Efendi'nin, insanların gönüllerine sevgi, dostluk ve nezaket yazısı ile kazındığını kaydeden Ergin, Şehzade Ahmet Efendi'nin maneviyatı ile Yozgat’a çok şey kazandırdığını belirtti.

Konferans sonrası Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve BÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin’e, günün anısına teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra davetlilere aşure ikram edildi. Program, ney dinletisi ile sona erdi.

Konferansa; Vali Yazıcı’nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, fakülte dekanları, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.