Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Peygamberimin Rahlesinde Namaz

Peygamberimin Rahlesinde Namaz

Kıymetli yazar arkadaşımız aynı zamanda sevgili dostumuz Seher AYDIN hanımefendinin güzel kitaplarına bir güzel kitap daha eklendi. Yazımıza ismini veren kitap Nüve Kültür Merkezi’nden çıktı. Pırıl pırıl bir cilt, dolu dolu araştırma, inceleme ihtiva eden buram buram ihlâs, samimiyet dolu bilgiler. Benim çalışkan ve cefakâr kardeşimi candan tebrikler ediyorum. Ayni zamanda kitaplarımızın basımında bizi gönülden destekleyen Editörümüz, Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail ÇALIŞKAN beyi de kutluyorum. Rabbim hepsinin hizmetlerini katında kabul ve makbul etsin.
Seher Hanımı bir kardeş gibi çok severim. Kendisinin çok takdir ettiğim özellikleri var. En çok takdire değer özellikleri her şeye rağmen çalışkan, azimli, hayatı doğru yorumlayan, problemlere cefakârca Hakk’ın istediği ölçüde göğüs geren örnek bir Müslüman olması... Etrafındaki kişilerle emri bir maruf çerçevesinde fedakârca ilgilenen, sadece ilgilenmekle kalmayıp güzel ve ihlâslı davranışlarıyla iyi bir misal teşkil eden halis bir mümin. Geçen gün, son çıkan ‘Namaz’ kitabı ile ilgili yaptığımız bir telefon görüşmesinde ve daha öncelerinde de, kendisine; ‘ Piyasada namaz ile ilgili çok kitap var. Her birisi ayrı özellik ve güzellikte, acaba piyasa kaldırır mı?’ gibi sözler etmiştim. Daha sonra kitap elime geçince baştan sona inceledim. Baktım ki çok beğendim ve söylediğim sözü geri aldım. Bende kendim bizzat gençlerle yakından beraber olduğum için piyasadaki namaz ile ilgili kitapların çoğunun bildiğimden artık yeter diyordum neredeyse. Ne lüzum var, diye düşünmüşken Seher Hanımefendinin kitabı beni şaşırttı. Göz nûrunun ve emeğinin Hak katında zayi olmamasını diliyor ve çalışmasının kendi adına sadaka-ı cariye olmasını Rabb’imizden diliyor ve niyazlar ediyorum.
Gelelim “Peygamberimin Rahlesinde Namaz” isimli kitabımızı konuşmaya. Doğrusu Seher Hanımefendinin ihlas ve samimiyeti kendi satırlarında tamamen hissediliyor. Başlangıcı, önsözü ardından dua gibi girişgahı devamında En Sevgiliye atıflar yapılarak devam eden uzun inceleme sonucu alınan hadisler gerçekten büyüleyici boyutta. Alınan hadislerin her ne kadar tam dipnotu verilenlerin yanında verilmeyenlerinin alınması akademik çevreye zıt olsa da olsun, o husustaki en zayıf ihtimalleri bile gündeme getirmeye değdiği için kıymet bilenlere mesaj verecektir muhakkak. Biz esere bu boyutla değil samimiyet ve ihlâsı yansıtması yönüyle bakıyoruz. Kendi hâli kitaba kesinlikle yansımış bunu öncelikle belirtelim.
Nasıl muhteşemce bakmış kıymetli kardeşimiz namaza. Evet, Namaz bizi biz yapan, bizi diri kılan, biz kullara pozitif enerji katan mükemmel bir ibadet olduğu belirtiliyor. İhmal edilmemeli, terk edilmemeli derken terk edenlerin cezaları hadisler ışığında gözler önüne seriliyor. Kitâbta namazı bütün inceliklerine göre kılmak için ne olması gerekiyorsa hepsi tek tek en ince ayrıntılarına kadar sunulmuş hatta rukuda, secdede, teşehhüdde yapılacak dualara kadar ince ince düşünülerek hazırlanmış bilgiler bize göre âdeta lokum mahiyetinde… Okuyucu hazır hazır bu değerli bilgileri buluyor elinin altındaki kitapta. Birçok kitabı tarayarak çıkarabileceğimiz bilgileri bir çırpıda Seher Hanımın gayretleri sonucu önümüzde bulabiliyoruz. Allah(c.c) kendisinden razı olsun. Bu kitapta diğerleri gibi kendisine ahiret sermayesi olarak geri dönsün inşaallah.
Günümüz Müslümanlarının pek dikkat etmedikleri fakat en çok yapmaları zarûri olan nafile ibadetlere, nafile namazlara da kitabında Peygamberimiz aleyhissalâtu vesselâm’ın diliyle hadis incileri şeklinde sunan Seher Hanımefendi, Câmi-cemaat ve dua hususlarını da kitabında işlemesi kitaba ayrı bir zenginlik katmış. Sanki namazın en güzel bir şekilde kılınması için verdiği bilgilerle eksik bir şey bırakmamış kıymetli kardeşimiz. Ayrıca kitap her ne kadar ekonomik sebeplerle küçük boyutta çıkmışsa da hakikaten güzel olmuş. Doğrusu kapağı oldukça şık. Kitap bizlere hal diliyle âdeta; ‘Gel beni oku’ diyor. Her şey bir yana gençlerin ceplerinde ve çantalarında taşıyabileceği bir namaz kılavuzu gibi bir rehber kitap olmuş. Herkesi bu değerli eseri okumaya davet ediyoruz. Bilhassa gençlere tavsiye ediyoruz. Tekrar değerli kardeşimizi bu birikimli ve emekli çalışmasından dolayı tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini Rabb’imizden niyaz ediyoruz.
İyilikler ve güzellikler sizlerle olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR