Petrol fiyatları düştü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Petrol fiyatları düştü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Petrol fiyatları geri çekildi, vatandaşın gözü akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Art arda gelen zamlarla kontak kapatan vatandaş, petrol fiyatları arttığında hemen zamlanan akaryakıt fiyatlarından, şimdi de indirim haberi gelmesini beklemeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde motorin ve benzine art arda zam gelmiş, vatandaş bu duruma isyan etmişti. Yapılan zamların sonucunda motorinin litre fiyatı 5.05 TL, benzinin litre fiyatı ise 5.63 TL olurken, bu zamların nedeni olarak rafineri çıkış fiyatlarındaki artış gösterilmişti.

Brent petrolün varil fiyatı, Uluslararası Enerji Ajansının ( IEA ) küresel günlük petrol talebinin bu yıl ve 2018’de artacağını açıklamasının ardından 61,47 dolara geriledi. Dün 63,03 dolardan güne başlayan ve en yüksek 63,14 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 61,41 dolardan açıldı.

Hal böyle olunca vatandaş da, petrol fiyatlarında yaşanan gerilemeye bağlı olarak ‘Acaba akaryakıt fiyatlarında da bir düşüş yaşanır mı?’ diye sormaya başladı. Petrol fiyatlarında yaşanan bu gerilemenin vatandaşın cebine nasıl yansıyacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum