Personel alımında mülakat olmasın!

Personel alımında mülakat olmasın!

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, kamuda personel alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul, kamuda personel alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen olarak kamuda içinde mülakat olan her sınava karşı çıktıklarının altını çizen Doğrul, mülakatın getirdiği olumsuzluklara dikkat çekti. Mülakat sisteminin adam kayırmayı doğurduğunu dile getiren Doğrul, sözlerine şöyle devam etti, "Bu tür sınavların esas amacı ülkemizde torpil adam kayırma v.b işler için uydurulan mevzuat düzenlemesi olmalarıdır. Bu nedenle yapılan her sözlü sınav kul hakkının yendiği, vebal alındığı ve insanların mağdur edildiği bir uygulamaya dönüşmüştür.

En son Sağlık Bakanlığı’nın şube müdürlüğü kadrosu ile ilgili olarak yaptığı sözlü sınav sonucunda yazılı sınavın Türkiye birincisinin sözlü sınavda başarısız sayılarak elendiğini hatırlıyor ve kaygılanıyoruz. Görevde yükselme sınavından sonra Sağlık Bakanlığı’nın personel alımlarında da sözlü sınav uygulamasını yürürlüğe koymak istemektedir.

Özellikle geçtiğimiz ay açıklanan 29 bin 600 personel alımı için hala ilana çıkılmaması da bu durumu ifade eden bir gelişmelidir. Biz adalet, liyakat ve ehliyet dedikçe kamu bürokrasisin ısrarla bunları tarumar edecek düzenlemelerin peşinde koşması ülkemizin hayrına değildir. Sistemi tamamen kokuşmuş bir hale getirecek düzenlemelerin esas alınmasını anlamak mümkün değildir. Sayın Bakandan Beklentimiz, Sağlık Bakanlığı personel alımında sözlü sınavın hayata geçirmemesidir. Bu düzenlemeyi taslak halinde iken rafa kaldırmasıdır."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum