Perde arkasına bakalım

Perde arkasına bakalım

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “ Birileri FETÖ'yü kukla olarak kullandı. Kuklayı kullanan kuklacılar kim? Sadece kukla konuşularak sıkıntılar bertaraf edilemez” dedi

Saadet Partisi Kadın Kolları İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. İl binasında düzenlenen toplantının konuğu Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan oldu. Doğan, Saadet Partisi kadın kolları çalışmasının parti adına çok önemli olduğunu söyledi ve 15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişimini kınayarak sözlerine başladı. Saadet Partisinin ve Milli Görüş hareketinin diğer yapılanmalardan farklı olduğunu söyleyen Doğan, “Kendi ilke ve prensiplerimiz var. 47 yıldır yaptığımız hiçbir işten pişman olmadık. FETÖ gibi paralel yapılanmaya mensup herhangi bir terör örgütü ile ilişki kurmadık. Bu gibi illegal örgütlere hiçbir zaman sıcak bakmayan tek lider, rahmetli Erbakan hoca oldu” dedi.

ÜLKE İÇİN BİRARAYA GELDİK

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Milli Görüş hareketini kamuoyuyla paylaşırken, siyasilere üç şeye karşı olduklarını söylediklerini belirtti. “Bu sayacağım üç şey olmazsa ülkede refah ve barış olmaz” diyen, Doğan, “Ülke olarak bölücülüğe hep birlikte karşı olmalıyız. Ayrımcılıkla topyekün mücadele etmeliyiz. İşbirlikçilerine karşı bütün olarak savunma yapmalıyız. Kim neye mensup olursa olsun, hangi ideolojiye sahip olursa olsun, kendi menfaati için ülke üzerinde oyun oynayanlarla işbirliği yapıyorsa haindir. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz günlerde yaşanan askeri darbe girişimi ile gördük. Bu süreçteki en mükemmel kazanım, farklı görüş ve ideolojiye sahip milyonlarca insanın, milli iradeye sahip çıkması oldu. Böyle süreçlerde bir araya gelmeyi başarabilen bir millet her şeyin üstesinden gelir” diye konuştu.

foto-(13).jpg

ASIL SÜREÇ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Bundan sonraki sürecin hem iktidar için hem de millet için daha kritik olduğunu dile getiren Doğan, şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesi bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Birileri kukla olarak kullanıldı. Kuklayı kullanan kuklacı kim? Bu pek konuşulmuyor. Sadece kukla konuşularak sıkıntılar bertaraf edilemez. Saadet Partisi olarak biliyoruz ki; yaşanılan olayların ardında Siyonizm var. Siyonizm sadece darbe yapmaya değil, onun gerçekleşmemesine de yatırım yapıyor. İktidar partisi bu süreci doğru yönetebilmeli. Her kriz bir fırsattır anlayışını benimseyerek krizi büyütecek adımlardan olabildiğince uzak durmalı. Bu dakikadan sonra kimsenin darbeyi aklından dahi geçiremeyeceği yaptırımlar getirilmeli. Birlik ve beraberliğin hakim olduğu, herkesin yaşamaktan zevk aldığı bir anayasa çalışması gerçekleştirilmeli. Bu anayasa aleviyi, sunniyi, Türk'ü ve Kürdü herkesi kapsamalı. Anayasaya bakan kendini güvende hissederek, yasada kendini bulabilmeli. Ordumuzu yıpratacak şeylerden geri durmalıyız. Ordumuzun istikametini düzelterek, itibarsızlaştırılmasına müsaade edilmemeli. Dış politika başta olmak üzere, kendi oyunumuzu kendimiz belirlemeliyiz. Son 14 yıl içerisinde yaşanan sıkıntılar çok çabuk gelişiyor. Dünya küçüldü, teknoloji gelişti, iletişim kolaylaştı. Teknolojiyi en iyi küresel güçler kullanıyor. Dünya globalleşti. Yaşanan hadiseler önceden bizleri etkilemezken, şuan dünya en küçük bir şeyden bile etkilenir oldu. Müslümanlar, tüm bunları bize iyi bir silah olarak kullanıyorlar. Saadet Partisi çalışmalarını Allah rızası için yapıyor. Bizim çalışmamız ve camiamız, küresel güçler için büyük bir tehlike. Her zaman bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.