Penaltılarda yıkıldık!

Penaltılarda yıkıldık!

2-1'lik mağlubiyetin rövanşında Beşiktaş, Lyon'u aynı skorla yendi. Uzatmalara giden maçın sonucunu penaltı atışları belirledi. Rakibine 7-6 yenilen siyah beyazlılar UEFA Avrupa Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.

Beşiktaş ve Lyon'da ilk 5 penaltıyı tüm futbolcular gole çevirdi. Seri penaltılara geçildi. Siyah beyazlılarda önce Tosic, sonra da Mitrovic penaltı atışlarını değerlendiremedi ve maçı kaybeden Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne çeyrek finalde veda etti. 

Lyon ile beraber Celta, Manchester United ve Ajax UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükseldi. Hem Avrupa Ligi hem de Şampiyonlar Ligi'nde kura bugün çekilecek. 

Maç hızlı başladı. Beşiktaş ilk dakikalarda Cenk Tosun ile ceza sahası dışından iki kez kaleyi yokladı. Kaleci Lopes direk dibinden çıkardı. 

27. dakikada Beşiktaş golü buldu. Talisca'nın vuruşunda kaleci Lopes bu kez çaresiz kaldı. 35. dakikada Lyon'un en tehlikeli ismi Lacazette aşırtma vuruşuyla Fabri'yi avladı. Skor 1-1'e geldi. 41'de yine Lacazette'in bir şutu direkten döndü. İlk yarı 1-1 sona erdi. 

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. 58. dakikada Talisca yine sahneye açtı ve kafa golüyle skoru 2-1'e getirdi. Maçın son bölümünde Lyon, Beşiktaş kalesinde birçok gol pozisyonu buldu, kaleci Fabri karşıladı. Maçın normal süresi 2-1 sona erdi. Uzatmalara kaldı. Uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı. Penaltılara geçildi. Penaltılarda Lyon tur atlayan takım oldu.

Günün diğer maçları: 

Beşiktaş - Olympique Lyon (Fransa) (1-2)

Schalke 04 (Almanya) - Ajax (Hollanda) (0-2)

Genk (Belçika) - Celta Vigo (İspanya) (2-3)

Manchester United (İngiltere) - Anderlecht (Belçika) (1-1)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.