Pedallarını şehitler için çevirdiler

Pedallarını şehitler için çevirdiler

Konya’dan yola çıkacak yaklaşık 200 bisikletli, şehitleri anmak için 19 gün boyunca bin 600 kilometre pedal çevirecek

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüne sayılı günler kala “15 Temmuz Şehitleri Anma Bisiklet Turu” düzenlendi. Etkinlek kapsamında Konya’dan yola çıkacak yaklaşık 200 bisikletli, şehitleri anmak için 19 gün boyunca bin 600 kilometre pedal çevirecek. Bisiklet Turu’nun başlangıç programı Kültürpark’ta gerçekliştirildi. Programa Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı İrfan Şencan,Vali Yakup Canbolat, İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, “15 Temmuz gecesi içerde ve dışarıda birleşmiş karanlık güçler ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışıyorlardı. Buna bir dur diyecek bir sese ihtiyaç vardı. İşte o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir haykırışı vardı; ‘Ülkenizi bu karanlık güçlere teslim etmemek üzere, köy, kasaba, şehir meydanlarına çağırdı herkesi. Aziz millet meydanları dakikalar içinde meydanları doldurdu” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI ZİYARET EDİLECEK

“Bu milletin evlatlarının kendisi ile ne kadar övünse azdır” diyen Öznavruz, şöyle konuştu: “Bazı hainlerle, dış hainler birleşti. Meydanlara çıkmış insanlara şuursuzca ateş ettiler. Bu vatan sevdalılarının içinden 249 evladımız şahadet şerbeti içti. Allah onlara rahmet etsin. 2 bin 190’ın üzerinde gazi kardeşimiz oldu. onlara teşekkür ediyoruz. Az da olsa vefa borcumuzu burada bulunup, ‘sizi unutmadık’ diyeceğiz. Bu projenin Konya’dan başlamasının ayrı bir önemi var. Konya bisiklet dostu illerin başında geliyor. Bütün dünyada olduğu gibi obezite ile mücadele kapsamında geliştirdiğimiz proje ile hareketi teşvik ediyoruz. Bisikletçilerimiz Seydişehir, Ereğli üzerinden Niğde’de Ömer Halis Demir şehidimizin kabri ziyaret edecek. Bolu, Düzce üzerinden 15 Temmuz’da İstanbul’da olmayı hedefliyoruz. Daha sonra Çanakkale Şehitleri Abidesi’ne ulaşacağız. Şehit yakınlarımızı ziyaret edeceğiz. Şehit yakınlarımızdan aldığımız mektupları, sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız.”

img_2131.jpg

ALAEDDİN TURU ATTILAR

Sağlık- Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal da konuşmasında, “Alçakça bir saldırıda bulunuldu 15 Temmuz’da. Bu saldırıyı hep birlikte atlattık. İnşallah bundan sonra böyle bir girişimde bulunamayacaklar. Sağlık-Sen olarak bu projede yer almaktan dolayı mutluyuz. Çanakkale’ye kadar etkinliğimiz umarım sorunsuz bir şekilde tamamlanacak ve Cumhurbaşkanımızı Külliye’de ziyaret edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından bisikletliler Alaeddin Tepesi çevresinde tur atarak yola çıktılar.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_2125.jpgimg_2140.jpgimg_2177.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum