Pedallar Çatalhöyük'te sağlıklı yaşam için döndü

Pedallar Çatalhöyük'te sağlıklı yaşam için döndü

Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çumra Belediyesince, obeziteyle mücadeleye dikkati çekmek için düzenlenen projenin, Çumra-Çatalhöyük etabı gerçekleşti.

Hem hareketli yaşam için farkındalığı artırmak hem de obeziteyle mücadele etmek adına Çumra Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 75 kişi, pedallarını, günümüzden 9 bin yıl önce yerleşim yeri olan Çatalhöyük'e doğru çevirdi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz öncülüğünde Çumra'dan yola çıkan bisiklet severler, yaklaşık yarım saat sonra Çatalhöyük'e gelerek etabı tamamladı.  

Küçükkendirci, Çatalhöyük'te etabın tamamlanmasının ardından düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hareketli yaşam için farkındalığı arttırmak adına bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Sağlıklı Yaşam İçin Yaşasın İki Teker projesinin ilk etabını geçen aylarda, Mevlana Türbesi ve Alaaddin Tepesi çevresinde düzenlendiğini belirten Küçükkendirci, ikinci etabın da Çumra Belediyesinin katkılarıyla, Çumra-Çatalhöyük güzergahında gerçekleştirildiğini dile getirdi. Etkinliğe, çok sayıda vatandaşın yanında Torku Şekerspor Bisiklet Takımı'ndan sporcuların da katıldığını ifade eden Küçükkendirci, "Bu projeyi, obezite ile mücadele ve bizi tembelleştiren 4 tekerden kurtulmak için başlattık. Kampanyaya destek verenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ise Çumra'dan Çatalhöyük'e, yani dünyanın ilk planlı yerleşim yerine yolculuk yaptıklarına işaret etti. Etkinliğe, 7'den 70'e her yaştan vatandaşın katıldığını aktaran Oğuz, sağlıklı yaşam konusunda gerçekleştirilen her projeye destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.            

Katılımcılar daha sonra rehberler eşliğinde, 2012 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Çatalhöyük'ü ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.