Pazarda kış mesaisi başladı

Pazarda kış mesaisi başladı

Konya’da kış hazırlıkları başladı. Sebzeler kurutuluyor. Salçalık domatesler kaynatılıyor. Pazarda kurutmalık sebze ürünlerine yoğun ilgi gösteriliyor. Satışa sunulan sebzelerin fiyatları da oldukça uygun.

Konya’da kış hazırlıkları başladı. Sebzeler kurutuluyor. Salçalık domatesler kaynatılıyor. Pazarda kurutmalık sebze ürünlerine yoğun ilgi gösteriliyor. Satışa sunulan sebzelerin fiyatları da oldukça uygun.Kurutmalık sebze ve salçalık domates zamanı başladı. Yaz aylarında kurutulan, biber, kabak, fasülye, bamya ve patlıcan gibi sebzeler kışın tüketiliyor. Vatandaş bugünlerde kurutmalık sebze almak için pazarlara akın ediyor. Pazarlarda kurutmalık sebze satışlarında son günlerde hareketlilik yaşandı. Birçok aile sebzelerini alıp kurutarak ve salça yaparak kış ayına hazırlanmaya başladı. Pazar esnaflarından Hulusi Tosun, Sebze fiyatlarının bu hafta gayet iyi olduğunu bununla birlikte satışların da ciddi oranda arttığını belirtti. Tosun, “Pazarda fiyatlar çok uygun. Bundan halkta gayet memnun gözüküyor. Satışlarımız gayet iyi. Vatandaş kurutmak için Biber, Patlıcan ve Kabak Bamya alırken poşetleyip dondurmak için bamya ve fasülye alıyor. Salça yapacak olanlar daha çok Bursa domatesini tercih ediyorlar. Salçalık domates alanlar en az otuz kilo alırken salça üreticileri ise yüz kilodan fazla alıyor” şeklinde konuştu.

 

FİYATLAR ÇOK İYİ

Pazarda fiyatların çok uygun olduğuna vurgu yapan Tosun, şöyle devam etti: “Sebze kurutmanın zamanı geldi. Halk ihtiyacını görmek için pazarlara geliyor. Fiyatlar çok iyi. Vatandaşımız zorlanmadan ihtiyacını görüyor. Bursa domatesi bir lira, sosluk biber bir buçuk- iki lira, Yeşil biber bir lira-iki lira, yerli domates bir lira, salatalık elli kuruş-bir lira, patlıcan bir lira, kabak iki lira” sözlerini kullandı. Pazardaki fiyatlar ile ilgili konuşan vatandaş Ahmet Eser, “Kış hazırlığına başladık. Pazara ihtiyaçlarımızı almaya geldik. Bu yıl fiyatlar çok iyi durumda. Fiyatlar vatandaşın bütçesini sarsmıyor. Her türlü ihtiyacımızı pazardan karşılayabiliyoruz.” Pazarcı Tosun, kabak fiyatlarının bu yıl çok yükseldiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Kabak hasadında bu yıl büyük verimsizlik yaşanıyor. Kabak fidelerinde döküm çok az. Hal böyle olunca kabak fiyatları da ciddi oranda yükseliş gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda elli kuruştan satılan kabak şu sıralar iki lira”. 

SALİH ACIBADEM

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.