Payitaht dizisinin oyuncuları Konyalılarla buluştu

Payitaht dizisinin oyuncuları Konyalılarla buluştu

Endülüs ve Selçuklu Devletleri’nin eserlerini bir araya getiren Altın Dokunuşlar Sergisi’nde Osmanlı Hanedanı’nın son üyelerinden Orhan Osmanoğlu ve Payitaht dizisinin oyuncuları Konya'lı vatandaşlarla buluştu

Endülüs ve Selçuklu Devletleri’nin eserlerini bir araya getiren Altın Dokunuşlar Sergisi’nde Osmanlı Hanedanı’nın son üyelerinden Orhan Osmanoğlu ve Payitaht dizisinin oyuncuları Konya'lı vatandaşlarla buluştu. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda gençlerin sorularını yanıtlayan Orhan Osmanoğlu’nun yanı sıra son günlerin en çok izlenen dizileri arasında gösterilen Payitaht Abdülhamit filminin iki genç oyuncusu  İkinci Abdülhamit’in oğlu Şeyhzade Abdülkadir’i canlandıran Bedri Can Sipahi ve yine Sultan Abdülhamit’in kızı Naime Sultan’ı canlandıran Duygu Gürcan vatandaşlarla bir araya geldi.

payitaht-(2).jpg

Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Payitaht Abdülhamit filminin geçmişimizi hatırlamak adına büyük önem taşıdığını söyledi. Geçmişimizi hatırlamada ülke olarak geç kalındığını belirten Akyürek, "Bu yanlış bir kültür politikasının neticesiydi. Ama son yıllarda bu tür dizi, sinema filmi ve belgesel gibi araçlarla tarihimizin yeniden hafızalarda yer edindirilmesi çalışılıyor. Son dönemde özellikle TRT'de yayınlanan diziler milli şuur aşılama önemli bir rol oynamakta" dedi. Akyürek, Payitaht Abdülhamit dizisinin diğer dizilerden farklı olduğunu ifade ederek, "Payitaht Abdülhamit dizisinde karakterler gerçek, yaşanmışlıkların anlatıldığı bir dizi olması nedeniyle bir dizi belgesel de diyebiliriz" şeklinde konuştu. 

Gençlerin sorularını yanıtlayan  Osmanlı Hanedanı’nın son üyelerinden Orhan Osmanoğlu ise, kendisinin filmin danışmanlığını yaptığını belirterek, böyle bir projede yer almaktan gurur duyduğunu söyledi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

payitaht-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.