Patlayan şekeri  dünyaya tanıttı

Patlayan şekeri dünyaya tanıttı

Gıda Yüksek Mühendisi Tolga Erden’in geliştirdiği patlayan şeker, 5 duyu organını aktif hale geçiriyor.

Patent Proje Pazarı’na katılarak buluşunun tanıtımını yapan Erden, şekere inanılmaz derecede bir ilginin olduğunu belirterek, “Çin başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde şeker seri üretime geçecek” dedi 
 
Selçuk TTO Patent Proje Pazarı’nda patent sahipleri ile yatırımcıları biraraya getirdi. Dedeman Otel’de gerçekleşen ikili görüşmeler yoğun bir şekilde devam etti. İkili görüşmeler neticesinde birçok patent yatırımcısıyla buluştu. Patent Proje Pazarı’nda en dikkat çeken buluşlardan birisi ise Gıda Yüksek Mühendisi Tolga Erden’in buluşu “Soundycandy-Patlayan Şeker Üretim Yöntemi ve Cihazı” oldu. Türk mucit geliştirdiği patlayan şeker ile çocuklardan, medikal ürünlere kadar birçok sektöre el atmış durumda.
 
20-2.jpg
 
Buluşu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Erden, “Makina patlayan şeker diye adlandırılan ürünün bir üst modelini üretebiliyor. Bu bağlamda ürünün dünyada bir benzeri yok. Özellikleri olarak akide şekeri formunda görünüyor. Görsel açıdan hiçbir farkı yok ama ağza alındığından itibaren 6-10 dakika arasında ses çıkartmaya başlıyor. Patlama şekerinin verdiği o çıtırdı sesiyle birebir aynı ses. Ancak patlayan şeker ağızda 20 saniye kadar kalırken bu 6-10 dakika kalıyor. Bu da insanların sahip olduğu 5 duyuyu aktif ediyor. Bu da tüketiciler açısında muazzam bşr deneyim haline geliyor” dedi.
 
İKİ FARKLI EFEKT VAR
Şekerin birkaç hafta içerisinde piyasaya sürüleceğini kaydeden Erden,  şekerin aynı zamanda iki farklı efekte sahip olduğunu söyledi. Şekerin sıcak içecekle tüketildiğinde, ağızdaki patlama efektinin arttığına dikkat çeken Erden, “Soğuk efektle tüketildiğinde ise ağzınızın içinde muazzam bir kırılma sesi duyuyorsunuz. Bu kırılma canı acıtmıyor. Sodanın içine atıldığında parçalanıyor. Şekerin aroması da sodaya geçiyor. Türkiye’de kabul ediltikten sonra Çin ve Avrupa’da da kabul edildi. Dünyanın birçok ülkesinde de patent başvuru süreci devam ediyor. İnanılmaz derecede bir ilgi var” diye konuştu.
 
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum