Pastacılık atölyesinin ustası çocuklar

Pastacılık atölyesinin ustası çocuklar

Konya'da hizmet veren pastacılık atölyesinde, çocuklara kek, kurabiye ve butik pasta yapımı öğretilerek eğlence aktiviteleri gerçekleştiriliyor.

Selçuklu ilçesindeki atölyede yetişkinlerin yanı sıra küçüklere de pastacılık eğitimi veriliyor.  Yetişkinler, butik pasta, kek, kurabiye, modelleme ve çiçek sanatları gibi birçok konuda eğitim alırken, minikler de kek, kurabiye ve butik pasta yaparak hem eğleniyor hem de hoşça vakit geçiriyor. Pasta hamurunun hazırlanmasından, pişirilmesine ve süslemesine kadar her ayrıntıyı öğrenen minik kursiyerler, yaptıkları pastaları tatmanın mutluluğunu yaşıyor. 

- Öğrenci kulüpleri ile gerçekleştiriliyor

Atölyenin sahibi Halis Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılından beri pastacılık sektöründe tedarikçi olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Pasta malzemelerini tedarik etmelerinin yanı sıra insanlara pastayla ilgili püf noktaları ve gelişen yeni trendleri yakalayabilecekleri eğitimler verdiklerini dile getiren Can, "Bu eğitimlerle ilgili altyapıyı kuruluşumuzdan itibaren oluşturmaya çalıştık. 2011 yılından bu yana butik pastacılık ve şeker hamuruyla ilgili eğitimler vermeye gayret ediyoruz. Bu eğitimleri zaman zaman toplumsal fayda amaçlı olarak sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüpleriyle de gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Eğitimlere çocukların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Can, şöyle devam etti:

"Çocuklar aldıkları bu eğitimle hem el becerilerini geliştiriyor hem de güzel vakit geçirme fırsatı buluyor. Yani kendi elleriyle yaptıkları pastaları yemenin verdiği sevinci yaşıyorlar. Bu eğitimden sonra mutlu ayrılıyorlar ve bir daha gelmek istiyorlar. Aileleri de memnun kaldıkları için sonrasında bizden birçok malzeme temin ederek çocuklarının öğrendiği pastaları evlerinde yapmak istiyor."  

Can, özel eğitimlerin genellikle günübirlik yapıldığına işaret ederek, "Günde ortalama 10-12 saat veya 4-6 saat arasında değişen eğitimler yapıyoruz. Eğitimler 2 gün ya da bir güne sıkıştırılmış olarak yapılıyor." dedi.

Çocukların ilgisini çeken kek, butik kurabiye gibi renkli ve görselliği fazla ürünler yaptırdıklarını aktaran Can, eğitim alan ev hanımlarının da ev tipi atölyeler kurarak iş hayatına atılabildiklerini vurguladı.

Eğitim alan miniklerden 10 yaşındaki Meryem Akyüz, "Burada çok eğlendik ve kek yapmasını öğrendik. Kekte yumurta, un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve sıvı yağ kullandık. Özellikle kekleri süslememiz çok eğlenceliydi. Eve gittiğimde tek başıma kek yapabilirim. Buraya tekrar gelmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum