Partikül Kirliliğinde Stuttgart İlk Sırada

Partikül Kirliliğinde Stuttgart İlk Sırada

Sanayi ve endüstri şehri olan Stuttgart’ta trafiğin de yoğun olması ile birlikte hava kirliliği her geçen yıl daha da artıyor.

Sanayi ve endüstri şehri olan Stuttgart’ta trafiğin de yoğun olması ile birlikte hava kirliliği her geçen yıl daha da artıyor. Son yapılan istatistiklere göre Stuttgart Almanya’daki eyalet başkentleri arasında partikül kirliliği konusunda ilk sırada yer aldı.

Şehrin önemli kavşak noktalarından biri olan Neckartor mevkiinde Mart ayı ortasına kadar yapılan ölçümlerde partikül kirliliğinde 1 metreküp havada 50 mikrogram olması gereken üst sınırın aşıldığı tespit edildi. Ayrıca eyaletteki Kehl, Aalen, Schwäbisch Hall ve Ludwigsburg gibi şehirlerde de üst sınırı geçen ölçümler yapıldı.

Bu tespitlere göre Stuttgart Berlin’in hemen önüne geçerek partikül kirliliğinde ilk sıraya yerleşti. Stuttgart İklim İdaresi Şefi Ulrich Reuter hava durumundaki sık değişikliklerin, yağış azlığının kirlilikte etkili olduğunu belirtti. Mevcut tablonun ardından Stuttgart’a daha az araç girmesi, şehir içinde hız limitinin düşürülmesi, elektrikli araç ve bisiklet kullanımı için teşvikler yeniden gündeme gelmeye başladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.