Parkın yerinde konut yükseliyor

Parkın yerinde konut yükseliyor

Şehit Mustafa Orçun Yaldır'ın isminin verildiği park, Karatay Belediyesi tarafından kaldırıldı. Mahalle sakinlerinden ucuza alınan arsalarla yapılan parkın yerine 7 bloklu bir konut yapılıyor

15 Temmuz 2006 tarihinde terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Mustafa Orçun Yaldır'ın isminin verildiği parkın yerine Karatay Belediyesi tarafından site yapılıyor. Keykubat Mahallesi'nde bulunan park, 2012 yılında yapılmıştı. Parkın yapımına karar verilmeden önce arsa sahipleri ile görüşüldü. Parkın ismini 'Şehit Orçun Yaldır Parkı' koyacakları ve arsa sahiplerinden duyarlı davranarak parkın satın alınmasında sorun çıkartmamaları istendi. Yaklaşık 2 yıl boyunca kullanıma açık olan parkın yerine Keykubat Konutları yapılıyor. Mahalleli ise duruma tepkili. Arsa sahipleri de kendinin kandırıldığını söylüyor. Arsa sahiplerinden isminin verilmesini istemeyen bir vatandaş, "Karatay Belediyesi bizlere bölgeye park yaptırmak istediğini, parkın isimini de şehidimizin isminin koyulacağını söylediler. Bizler de verdikleri paraya bakmazsızın arsayı sattık. Belediye önce sözünde durdu ve parkı dikti, ismini de Şehit Mustafa Orçun Yaldır Parkı koydu. Ancak şimdi ortada park falan kalmadı. Çünkü Belediye park yapma bahanesiyle kamulaştırdığı arsaya site dikerek, 150-200 bin liraya buradan daire satmaya çalışıyor" dedi.

21-1.20140920102538.jpg

ŞEHİDİMİZİ İSTİSMAR ETTİLER

Belediyenin İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereği ev dikmek istediği yere önce park yaptığını dile getiren bir mahalleli ise, "Belediye tatlı dille bizlerin aklına girdi. Şehidimizin isminin parka verileceğini söyledi. Bizler de vatanımızı milletimizi seven insanlar olarak arsayı, belediyenin verdiği paraya bakmaksızın sattık. Ancak bir gün baktık ki parkın hemen yanına site yapıyorlar. Ertesi gün de parkta bulunan aletleri, bankları ve çocuk parkını kaldırdılar. Şehidimizin isminin yazdığı isim tabelasını indirdiler. Biz buna karşı geldik ve Karatay Belediyesi'ne gittik. Karatay Belediyesi'ndeki bir yetkili bize aldığımız para ile yetinmemizi ve arsaya ister park ister bina dikebileceklerini söyledi. Ben de şehidimizin isminin verildiği parkın yıkılmasına müsaade etmem deyince beni dolaylı olarak tehdit etti. Binayı yapan inşaat firmasının sıkıntılı olduğunu ve başımın derde girebileceğini söyledi. Ben imamım yalan söylemem mümkün değil. Karatay Belediyesi bizi kandırdı. Park yapacam diyerek aldığı arsaya bina dikerek trilyonlarca para kazanmak istedi. Bakın arsanın bedeli 200 bin lira var ya da yok. Ancak 200 bin lira vererek aldıkları arsaya şimdilerde, 200 bin liralık yüzlerce daire yapıp satılığa çıkartacak" diye konuştu.

21-2.20140920102522.jpg

PARKTA UYUŞTURUCU ÇETESİ VARDI”

Konuyla ilgili Karatay Belediyesi'nden ise şu açıklama yapıldı: “Keykubat Konutları olarak adlandırılan proje içerisinde, parkın yerinden kaldırılması da yer almaktadır. Mevzu bahis olan park birtakım kişiler tarafından esrar, eroin, uyuşturucu ve fuhuş mekanı olarak kullanılmaktaydı. Karatay Belediyesi parkı kökten kaldırmamış, hemen ilerisindeki sokağa taşıma kararı almıştır. Ayrıca park arsasının belediyeden önceki arsa sahiplerinin kimisine Keykubat Konutları'ndan daire vermiş, kimisine de karşılığınca bir miktar para ödenmiştir. Karatay Belediyesi'nin bu projeyi başlatmaktaki amacı bölgenin uyuşturucu merkezlerini yok etmek, yerine daha ferah daha yaşanılabilir yerler inşa etmektir. Park yaklaşık 3 yıl sonra aynı isimle yine mahalle sınırları içerisinde olan başka bir yere taşınacaktır. Arsa sahipleri ve bazı mahalleli Şehit Mustafa Orçun Yaldır Parkı'nın tamamen kaldırılacağını sanmış ve tepki göstermiştir. Ancak park başka bir yere taşınacak ve ismi de Şehit Mustafa Orçun Yaldır Parkı olarak kalacaktır. Bazı arsa sahiplerinden gelen 'Belediye ev dikmek istediği yeri park yapma bahanesi ile satın alıyor, parkı yaptıktan sonra da değeri 200 bin lira olan daireleri satılığa çıkartıyor' tepkileri yerinde değildir. Sonuç olarak park tamamen kaldırılmamış, başka bir yere taşınmasına karar verilmiştir.” Arsa sahipleri ise parkın uyuşturucu çetesi tarafından kullanıldığını yalanlıyor. Arsa sahipleri, belediyenin uyuşturucu ile mücadele konusunda bir görevi olmadığını, uyuşturucu satan çetelerle İl Emniyet Müdürlüğü'nün görevi olduğunu da söyledi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.