Parayı boşa harcamadık

Parayı boşa harcamadık

Karatay Belediyesi olarak kredi kullanan belediyeler ile aynı hizmeti yaptıklarını belirten Mehmet Hançerli, “Gelen paraları telefon giderlerine ödemedik. Kişi başı harcamalarımız çok olmadı” dedi

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Basına veda” programı düzenledi. Karatay Belediyesi'nde gerçekleştirilen veda programı ve basın toplantısına Hançerli'nin yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Hançerli, “Belki siyasetin içinden gelmediğimiz için 70 milyonluk Şehir Parkının açılışını yapmadık. 2 yüzme havuzunun da açılışını yapmadık. Eğer Şehir Parkına yılda 1 milyon insan geliyor ise ve bunların da 3'te 2'si Karatay dışından geliyorsa vatandaş yaptığımızı görmüş demektir” dedi.

KARATAY'IN TOHUMLARINI ÖZKAFA FİLİZLENDİRDİ

Siyasete en uzak isimlerden biri olduğunu ve 2004 yılında uzak olmasına rağmen bazı vesileler ile siyasete girdiğini hatırlatan Başkan Hançerli, 15 yıl Karatay Belediye başkanlığı yaptığını dile getirdi. Hz. Hadimi topraklarındaki bir duanın kendisini Hz. Mevlana'nın diyarına getirdiğini de ifade eden Hançerli, şunları kaydetti: “Karatay'da hoşgörü var. Bir kum dökün, millet 3 yıl dua eder. Karatay ilklerin belediyesi. Asker maaşı ve diğer sosyal yardımları veren bir belediyeyiz. Bunları basına çok yansıtmadık. Ben geçmişte Karatay'ımıza hizmet etmiş belediye başkanlarımıza müteşekkirim. 2 dönem başkanlığı Mustafa Özkafa bey yaptı. Allah razı olsun. Karatay'ın atılan tohumlarını o filizlendirdi. Bir dönem de Mehmet Şen kardeşim yaptı. O dönemlerde de ben Fen İşleri Müdürüydüm. Karatay için bizler de çok fedakârlık yaptık. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Belediyede maneviyat da çok önemli ama maddiyat da öncelikli.”

BORCA GİRMEDEN DE HİZMET YAPILIR!

“Burada belediye meclis üyelerimiz de var. 15 yıllık görev süremiz içinde fona el kaldırmadık” diyen Hançerli, “Bazıları bu işin konuşmasını yapsa bile biz icraatını yaptık. Fon ve kredi kullanmadık. Gelen paraları özlük hakkına, memur maaşlarına, telefon giderlerine ödedik durduk mu? Hayır, asla böyle bir şey yapmadık. Kredi kullanan belediyeler ile aynı hizmeti yaptık. Belediyecilik kişi başı yaptığın harcamadır. Yani bütçe falan değildir. Karatay Belediyesi fon kullanmadan 700 liranın üzerinde kişi başı harcama yaptıysa bu acayip bir şeydir. Biz bir taraftan vatandaşın desteğini alırken, bir taraftan da bazı şeylere ödün vermedik. Söyleyin Karatay'da kaçak inşaat problemi oldu mu? Belediye çalışanı arkadaşlarımıza müteşekkirim. Aklımda tek şey vardı o da Karatay'ın çehresini değiştirmekti. 1 buçuk yıl gizli bir imar çalışması yaptık. Tek amacım kimsenin benim vatandaşımın elindeki tarlayı almamasıydı. Borcu olmayan kenarda da biraz parası olan Türkiye'nin sayılı belediyelerinden biriyiz. Burada Hz. Mevlana'nın da bereketi var. 15 yılda ne yaptığımız ve ettiğimiz ortada. Ben, bunları anlatacak da değilim. Karatay'da benim işim de kolay değildi. Basın mensuplarının çok desteğini gördük. Bizi alkışlayan çok. Biz, 'Haklı olarak bizi eleştirin' dedik hep. 'Eleştirel noktalarda yazı yazın bizi eleştirin ki biz de kendimizi düzeltelim' dedik. Karatay güzel yerlere geldi. İlçede nüfus her yıl düzenli ve nitelikli bir şekilde 7 bin kişi artıyor. Bundan sonra istirahat edeceğim. Büyük de konuşmamanın gerekliliğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum