Paralel diye kapatıldı sonra açıldı

Paralel diye kapatıldı sonra açıldı

Paralel yapıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Mahmud Sami Ramazanoğlu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin sözkonusu yapıyla bağlantısının olmadığı ortaya çıktı. Yanlıştan dönüldü. Dernek faaliyetlerine devam ediyor

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile mücadele devam ediyor. Şehirde FETÖ ve PDY ile irtibatlı birçok eğitim kurumu kapatıldı. Çok sayıda derneğin faaliyetleri durduruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Konya'da cemaate bağlı 100'den fazla okul, üniversite, dernek ve hastanenin kapısına kilit vuruldu.

YÖNETİCİLER KARARA İTİRAZ ETTİ

Kapıtalan dernekler arasında Mahmud Sami Ramazanoğlu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği de vardı. Dernek yöneticileri verilen karara itiraz etti. Yapılan araştırma sonucunda derneğin FETÖ ve PDY ile hiçbir bağlantısının olmadığı anlaşıldı. Derneğin kapatılma kararı bozuldu. Yanlıştan dönüldü. Dernek faaliyetlerine devam ediyor.

3-2.20160727093557.jpg

DERNEK KAPATILMA KARARI BOZULDU

Konu hakkında derneğe gönderilen, Konya Valiliği bünyesindeki İl Dernekler Müdür Vekili Hüseyin Türkmen imzalı yazıda şu ifadeler kullanıldı: "23.07.2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 667 sayılı olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasına karar verilen ve kararnamenin eki olan listede yer alan derneklerden olan Mahmud Sami Ramazanoğlu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, yapılan değerlendirme sonucunda FETÖ/PDY yapılanması içinde bulunmadığı kanaatine varılmış, İçişleri Bakanlığı'nca gerekli düzeltme işlemlerinin yapılması için işlemlere başlanıldığı, adı geçen derneğin kapatılmadığı ve dernek faaliyetlerine devam etmektedir."

KAPATMA KARARI SEHVEN VERİLDİ

Dernek yöneticileri karardan sonra okul öğretmen ve öğrencileri ile dernek üyelerini rahatlatan bir açıklama yaptı. Dernek yöneticileri, sayfalarında yaptığı açıklamada "Selçuklu'da bulunan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile aynı ismi taşıyan derneğimiz hakkında sehven verilen kapatma kararı kaldırılmıştır" sözlerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum