Paralar faize gidiyor!

Paralar faize gidiyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi üzerinden AK Parti'ye sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir saatte iki milyon dolar faiz ödediğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BİRKONFED'in İstanbul'da düzenlediği Ekonomi Değerlendirme Toplantıları'na katıldı.

 

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. AK Parti'yi ekonomi konusunda sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir saatte iki milyon dolar faiz ödediğini söyledi.

 

Türkiye'nin faiz ödemek için borç alır noktaya geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu'nun sözleri şu şekilde:

 

Merkez Bankası’na ekonomik talimat verirsin. Kullanacağı araçlara siyasi organ müdahale etmez. Ama hedef verir. Tutmazsa görevden alırsınız. Merkez Bankası’nın verdiği kararlara siyasi iktidar müdahale etmez. Siz müdahale ederseniz dünyada bir itibarınız olmaz. Bunlardan vazgeçilmeli. Faiz ödemek için borç alır noktaya geldi Türkiye. Her bir saatte Türkiye Cumhuriyeti’nin ödediği faiz iki milyon dolardır. Saat başına iki milyon dolar faiz ödeyen bir ülkenin ekonomik krizden kurtulabilir mi?

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum