Para kazanmak artık zorlaştı

Para kazanmak artık zorlaştı

'Tecrübe Paylaşımı'nda konuşan ve para kazanmanın zorlaştığına dikkat çeken Mehmet Ali Atiker, “Pazarlama ve bayileşmenin önemini kavramalıyız. Kazanmak istiyorsak paylaşmayı bilmemiz lazım. Çalışanın hakkını korumalıyız” dedi.

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen 'Tecrübe Paylaşımı' programının bu haftaki konuğu Atiker A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker oldu. Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantıda M. Ali Atiker iş hayatındaki tecrübelerini ve markalaşma konusunda yapılması gerekenleri anlattı. Para kazanmanın artık zorlaştığını belirten İşadamı Mehmet Ali Atiker, “Artık zaman çok ciro, az kar, sağlam müşteri ilkesiyle hareket etme zamanı. Mallarımızı ucuz satacağız. Batmayacak şekilde ucuz satacağız. İşimizi doğru yapacağız, kaliteden ödün vermeden üreteceğiz. Doğru pazarlayacağız. Çalışanın hakkını koruyacağız. Tüm bunları dosdoğru yaparsak iyi yerlere geliriz. Devletimizin sağladığı imkanlar da var. Devletimiz işini doğru yapana imkanlar sağlıyor, bunları da değerlendireceğiz. Özellikle KOBİ'lere sesleniyorum; büyümenin sırrı her işi resmi yapmak, en ufak gayri resmi işiniz olursa bir yerde sıkıntıya düşersiniz, her işinizi kayıtlı resmi olarak yapın” dedi.

KAZANMAK İSTİYORSAN PAYLAŞMAYI BİLECEKSİN

Markalaşmaya ve paylaşıma da vurgu yapan Atiker, “Markalaşma yolunda doğru adımlar atmak lazım. Önce kurumsallaşmak, sonra ürettiğimiz her ne ise sağlam üretmek gerekiyor. Müşteri talep ettiği zaman ürettiğimizi yetiştirebilmek, sattığımız malın arkasında durabilmek lazım. Doğru zamanda reklam vermek, bu adımları planlı programlı atmak lazım gerekiyor. Pazarlama ve bayileşmenin önemini kavramalıyız. Kazanmak istiyorsak paylaşmayı bilmemiz lazım. Rekabet önemli. Ama hem kendi sektörümüze hem yan sektörlere faydalı olabilirsek beraber büyürüz. Onlara gelen sıkıntılara 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' deyip arkamızı dönmeyelim. Birlik ve beraberlik önemli. Birlikte büyürsek ülkemize katma değer sağlarız” dile konuştu. Toplantının sonunda İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği adına konuşan Başkan Yardımcısı Sevim Yönet de, “Mehmet Ali Atiker, Konyamız ve ülkemiz için önemli bir değerdir. Bu toplantımıza katılarak tecrübelerini bizlerle paylaştığı için kendisine derneğimiz adına çok teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.