Para değil hizmet önemli

Para değil hizmet önemli

Hac kuraları yarın çekiliyor. Haddam Tur Konya Şube Müdürü Eyüp Kamil Gaysı, “Para, pul ekonomik şartlardan ziyade hacılarımız bu ziyaretten nasıl fayda alabilirim, en iyi şekilde yapabilirimin derdinde olmaları lazım” dedi

Hac kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesi ile birlikte kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları kura çekimlerinin sonuçlarını bekliyor. Hac kuraları için tarih belli oldu. 2017 Hac kura çekimi 24 Şubat'ta yapılacak. 2017 yılı hac organizasyonu için 28 Aralık'ta başlayan ön kayıt süresi 6 Ocak’ta sona ermiş ve Konya’dan 14 bin 600 hacı adayının ön kayıt işlemleri yapılmıştı. Bu sene Konya’dan 3 bin 300 hacı adayının uğurlanması bekleniyor. 2017 yılı hac kurası 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00’da bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecek. Hac Kura sonuçları, aynı gün saat: 23:00’dan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı http://hac.diyanet.gov.tr web adresinden sorgulanabilecek. Hacı adayları karşılarına çıkan hac sonuçları sorgulama ekranına TC Kimlik Numarası'nı yazarak kura sonuçları listesi ve hac kura sonuçları yedek listesine ulaşabilecekler.

HACILARIN YÜZDE 40’I ÖZELDE

Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. 2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi)  kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacak. Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama daha sonra yapılacak. Haddam Tur Konya Şube Müdürü Eyüp Kamil Gaysı, bu sene yüzde 20 kota artışı ile birlikte 80 bin kişinin hacca gideceğini belirterek, “Şehit-gazi aileleri ise kurasız hacca gidecek. Yarın kuralar çekilecek. 27 Şubat – 10 Mart arasında kesin kayıtlar yapılacak. Kurası çıkan hacı adaylarımız kesin kayıt belgelerini alarak diyanete veya acentelere başvuracaklar. Kurası çıkan adayların yüzde 40’ı diyanet dışında, seyahat acenteleri tarafından götürülecek” dedi.

FARKLI UYGULAMALARIMIZ VAR

Konyalıların özel şirketlere daha çok rağbet gösterdiğini söyleyen Gaysı, şöyle konuştu: “Hem rakam anlamında hem de hizmet anlamında farklı uygulamalar yüzünden tercihler özel firmalar yönünde. Kesin kayıt belgelerini alan adaylarımızla hizmetlerimiz hakkında görüşmek istiyoruz. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz bizlere uğrasınlar çünkü özel firmaların kontenjanları da hızlı doluyor. Haddam Tur olarak Diyanet’in yaptığı hizmetlerin tamamı dışında Hennes Tur kalitesi ile ekstra uygulamalarımız oluyor. Allah’ın misafirlerine hizmet etmek bizim için şereftir. Üç öğün yemeğimiz var. Müstakil ve normal tip konaklama türlerimiz var. İrşad çadır programları ile fark yaratıyoruz. İrşad çadırı çalışmamız önemli. orada bir sohbet yapılması hacılarımızın beğenisini kazanıyor. Müzdelife vakfesini sabaha kadar yaptırıyoruz. Orada hacılarımızın video çekimleri yapılıyor ve hacılarımıza veriyoruz. 30’a yakın sağlık görevlimiz var, 200’e yakın görevlimiz ile kutsal topraklarda hacılarımızın yanında olacağız. Para, pul ekonomik şartlardan ziyade hacılarımız bu ziyaretten nasıl fayda alabilirim, en iyi şekilde yapabilirimin derdinde olmaları lazım.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.