Papa Francesco İlk Olarak Anıtkabir'i Ziyaret Edecek

Papa Francesco İlk Olarak Anıtkabir'i Ziyaret Edecek

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun Türkiye ziyareti, yarın saat 13.00 sıralarında uçağının Ankara’ya inmesi ile resmen başlayacak.Esenboğa Havalimanı’nda resmi törenle karşılanacak Papa Francesco önce Anıtkabir’i ziyaret...

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun Türkiye ziyareti, yarın saat 13.00 sıralarında uçağının Ankara’ya inmesi ile resmen başlayacak.

Esenboğa Havalimanı’nda resmi törenle karşılanacak Papa Francesco önce Anıtkabir’i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine nezaket ziyaretinde bulunacak Papa'yı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda törenle karşılayıp, ağırlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer kamu yetkilileri ile bir araya gelecek Papa Francesco, ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i ziyaret edecek.

İSTANBUL'DA KİLİSELERİ ZİYARET EDECEK, BARTHOLOMEOS İLE GÖRÜŞECEK

Papa Francesco, 29 Kasım günü sabah saat 09.30 sıralarında Esenboğa Havalimanı’ndan hareketle İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek. Papa ayağının tozu ile Ayasofya ile Sultan Ahmet Camii, Katolik Katedrali ile Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret ederek, Ortodoks lideri Bartholomeos ile özel görüşme yapacak.

Katoliklerin ruhani lideri programını 30 Kasım Pazar günü de yine kilise ziyaretleri ile sürdürecek. Papa Francesco, Patrik Bartholomeos ile ortak deklerasyon imzalayıp, öğle yemeği yiyecek.

Türkiye’yi ziyaret eden 4. Papa olan Francesco, saat 17.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek veda töreni ile İtalya’nın başkenti Roma’ya hareket edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.