Papa, Arnavutluk'ta Coşkuyla Karşılandı

Papa, Arnavutluk'ta Coşkuyla Karşılandı

Papa Francis, göreve geldikten sonra Avrupa'da ilk ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştirdi. Papa, ziyaretinde on binlerce insan tarafından coşkuyla karşılandı.Güney Amerika kıtasından seçilen ilk Papa olan Papa Francis, göreve gelişinin ardından...

Papa Francis, göreve geldikten sonra Avrupa'da ilk ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştirdi. Papa, ziyaretinde on binlerce insan tarafından coşkuyla karşılandı.

Güney Amerika kıtasından seçilen ilk Papa olan Papa Francis, göreve gelişinin ardından Avrupa ülkelerinden ilk ziyaret yeri olarak Arnavutluk'u seçti. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın resmi törenle karşıladığı Papa uçaktan indikten sonra aracına bindi.

Papa Francis, başkanlık sarayında Cumhurbaşkanı Bujar Nişani ile görüştü. Konuşmasında "Arnavutluk'un dinler arası hoşgörüsünün dünya için iyi bir işaret olduğunu" söyledi.

Başkanlık sarayından ayrılan Papa, Nene (Rahibe) Tereza meydanına geçerek binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Papa konuşmasında,"Barış sadece bir merhaba değildir; o bir hediyedir. Rahibe Tereza'nın ülkesinde yaşayan Arnavut kardeşimiz barış diliyorum. Evlerinize barış, kalblerinize barış, ülkenizde barış diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gün boyu Arnavutluk'ta farklı düzeyde ziyaretler gerçekleştirecek olan Papa, TSİ 10'da İtalya'ya doğru hareket edecek.

Tiran sokaklarında polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik, Arnavut Polisi, Arnavutluk Milli İstibahratı ve Arnavutluk Özel Ulusal Soruşturma Servisi tarafından gerçekleştirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.