Pankobirlik işçisine yüzde 5+5 zam

Pankobirlik işçisine yüzde 5+5 zam

Pankobirlik’in genel merkez ve şubelerinde çalışan bin işçinin ücretlerine birinci ve ikinci altı aylarda yüzde 5’er artış yapıldı

Pankobirlik ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Pankobirlik’in genel merkez ve şubelerinde çalışan bin işçinin ücretlerine birinci ve ikinci altı aylarda yüzde 5’er artış yapıldı.

İşçinin vergi kesintileri de işveren tarafından karşılanacak. Bundan dolayı Pankobirlik çalışanları Ocak ayında ne maaş alıyorsa, Aralık ayında da aynı maaşı alacak. Konuk, toplu iş sözleşmesinde yaptığı konuşmada dünyada kooperatiflerin ekonomilere büyük katkıları bulunduğunu, ancak Türkiye’de değerinin tam anlamıyla anlaşılamadığını belirtti. Değerinin bilinmemesinin yanında ülkemizde kooperatifçiliğe olumsuz bir bakışın da söz konusu olduğunu ifade eden Konuk, “Konya Şeker ile bu algıyı değiştirmeye başladık” dedi. Pankobirlik’in kazandıklarını beraber oldukları ile paylaşan bir kurum olduğunu bildiren Konuk, Koop İş Sendikası ile yaptıkları toplu iş sözleşmesini ‘aile içinde pazarlık olmaz’ anlayışıyla imzaladıklarını vurguladı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da yaptığı konuşmada, Koop-İş Sendikası ile Pankobirlik arasında güzel bir anlaşmaya imza attıklarını dile getirerek, “işçinin taleplerinin karşılandığı bir sözleşme oldu” dedi. Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar ise verimliliği dikkate alan bir sözleşme imzaladıklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.