PANKOBİRLİK genel kurulu yapıldı

PANKOBİRLİK genel kurulu yapıldı

31 Kooperatifin Merkez Birliği olan ve 1,6 Milyon pancar üreticisini temsil eden Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’nin (PANKOBİRLİK) Genel Kurulu Ankara’da yapıldı

Tüm kararların oy birliği ile alındığı Genel Kurul’da konuşan Başkan Recep Konuk, Kooperatiflere Torba Yasa ile yapılan düzenleme ile kooperatif mağazalarından üye dışı satış ve kurumlar vergisi muafiyetini kaybetmeksizin üye dışı satış ve faaliyet alanı dışında ürün pazarlama imkânı getirilmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiği müjdesini verdi. PANKOBİRLİK’in 45. Olağan Genel Kurulu, Ankara’daki Merkez Binada gerçekleştirildi. Genel Kurulda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk; “PANKOBİRLİK olarak bir faaliyet yılını daha 1,6 Milyon üyemizin karşısına başımız dik, alnımız ak çıkmamızı sağlayacak şekilde işimizi tam ve kâmil manada yapmanın iç huzuruyla tamamladık. Bu faaliyet yılının sonunda da Allah’a şükür, önceki hizmetlerimize yenilerini ekledik, biz kooperatifçilikte ezberleri bozduk, şimdi de sanayileşmede çıtayı yükseğe koyduk” dedi.

Şeker Fabrikalarının özelleştirilme konularına da değinen Başkan Recep Konuk, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şeker özelleştirmesi bildiğiniz gibi ülkemizin gündeminde olan konulardan biri. Biz PANKOBİRLİK olarak şeker özelleştirmesinde hiç istemezükçü bir tavır takınmadık. Hep yapıcı davrandık. Bizim bir tane kaygımız var, bu fabrikaların şeker üretmeye dolayısıyla da pancar üreticisinin pancar üretmeye devam edebilmesi. Bunun da ancak üreticinin de içinde olduğu bir özelleştirme modeli ile mümkün olduğunu her platformda yüksek sesle ifade ediyoruz. Biz yine aynı yerde duruyor ve hükümetimize bu özelleştirme ile ilgili tavsiyelerimizi ısrarla ifade etmeye devam ediyoruz. Bizim bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz bağın üzüm vermeye devam etmesi. O nedenle biz şeker fabrikalarının nasıl özelleştirileceğinden, özelleştirilip özelleştirilmeyeceğinden çok bu fabrikaların şeker üretmeye çiftçinin de şeker pancarı üretmeye devam edebilmesi ile ilgileniyoruz. Bunun için en sağlıklı modelin de üreticinin de içinde olduğu bir özelleştirme modeli olduğunu biliyoruz. Bu dünyada denenmiş ve başarısı tescilli bir model" dedi.   Konuşmaların ardından yapılan oylamalarda Yönetim ve Denetim Kurulları oy birliği ile ibra edilirken faaliyet yılına ait hesaplar da oy birliği ile tasdik edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.