Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Panalistler Arıyoruz

Panalistler Arıyoruz

Güncel konular yazı serisi

Yazılarımı takip eden okuyucularım bilirler ki 3 seneden beri HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği adında bir dernek kurduk ve yürütüyoruz. Bu büyük hayrı bize nasip eden Rabbimize şükürler ediyoruz.

Dernek çalışmalarımızda, hangi faaliyeti yapmaya kalkışsak, o hareketin gerçekleşmesinde gereken fikir, personel, imkân, mekân, araç gibi bütün şartların birbiri arkasından oluştuğunu görüyoruz. Bundan dolayı da bir kere daha Allah’a şükrediyoruz.

Derneğimizin “HAY” adı, sizin de tahmin ettiğiniz gibi Cenab-ı Hak’kın Esma-ül Hüsna’sından bir ismidir. Bu adı her okuyan ve söyleyen aynı zamanda Allah’ın bir adını zikretmektedir. “Hayırda Yarışanlar” ise Bakara suresi 148. Ayet başta olmak üzere birçok ayette bize; “Kötülük de değil, iyilikte ve hayırda yarışın…” şeklinde bir emr-i ilahidir.

Bizler, Müslüman olarak zaten “hayatı iyiliğe programlamış insanlarız” elimizden, dilimizden başkalarının eziyet çekmemesi ve her şeye ve herkese iyilik yapmamızın emredilmesi de bunu sağlamaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) çok maruf (bilinen) bir Hadis-i Şeriflerinde; “Hayrun nas, men yefeunnas – İnsanın hayırlısı, insanlara faydalı olanlarıdır” buyurması da bizi hayra yönlendirmektedir

Derneğimizin hedefleri; “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” olarak belirlenmiştir. Aslında bunlar birbirlerine bağlı ifadelerdir. Mutlu insan olmazsa güçlü toplum olmaz. Güçlü toplum varsa mutlaka, aile sağlam kurulmuştur da ondandır.

Pek tabidir ki bu ifadelerimiz, beraberinde birçok müesseseyi de kurmamızı gerektirecektir. Kur’an kusları, yurtlar, eğitim kurumları, konferans salonları, spor salonları gibi tesisler ile gazete, dergi, radyo ve televizyon gibi iletişim vasıtaları bunlardan bazılarıdır.

PANELLER ZİNCİRİ

Derneğimiz hedefleri olan “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” konularında, birbiri arkasına (birer aya ara ile) 3 panel hazırlamakta ve bu her ifadeyi ilim adamlarımızın müzakeresine sunmak istemekteyiz. Bu paneller de yapılan ilmi konuşmalar kitapçıklar birer kitapçık haline getirilerek halkımızın ve gençlerimizin istifadesine sunulacaktır.

Böylece özünde hayır yapma özelliği bulunan evlatlarımızın, bu gün içine düştükleri sigara, içki, uyuşturucu, kumar ve zina ile kendilerine, hırsızlık, soygun, adam öldürme, ırza tecavüz gibi başkalarına yaptıkları kötülüklerin önlenmesini sağlamış olalım.

Derneğimiz panelist tespitinde, aşağıda ki ilanı yayınlamıştır. Ankara’da yapılacak bu panellerimize konuşmacı olmak isteyenlerin e-mail ve telefonlarını bekliyoruz.

Şurası da bir gerçektir ki bu çalışmalarda elbette mali desteğe büyük ihtiyacımız vardır. Mübarek Ramazan’a da girerken bu konuda desteklerinizi de bekliyoruz. Şartlı bağış yapanların telefon veya e-mail adresimize şartlarını belirtmelerini de isteriz.

“Hayırda Yarışanlar Derneği Vakıfbank Ankara/Maltepe Şb. 00158 0072 999 66421 veya IBAN TR68 00015 00158 0072 999 66421” hesabımız sizler için açılmıştır.

Adresimiz; Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 88/1 ANKARA

Tel–Faks: 0.312.230 51 25 Gsm: 0.532.275 50 69” dur. Web sitemiz henüz kurulmamıştır.

136.açili-hi̇lal-mavi̇-(8).jpg

“PANELİSTİMİZ OLUR MUSUNUZ?

  • Birer ay ara ile yapacağımız 3 panel için konu başlıklarını ve bu konuların konuşma başlıklarını görüyorsunuz.
  • Her panelde 4 panelist konuşma yapacaktır. 
  • Aşağıda ki konuşma başlıklarını uygun buluyorsanız bize bildiriniz. Bulmuyorsanız yeni tekliflerinizi yazmanızı bekliyoruz.
  • Bunlarda hangisine panelist veya panel yöneticisi olarak katılmak istersiniz?
  • En geç bir hafta içinde bize dönmenizi önemle rica ederiz.

Selam ve saygılarımızla… Nevzat Laleli Genel Başkan     [email protected]

Mutlu insan,                                                 

- İnsanımız mutlu mudur?

- Mutlu olabilmenin şartları nelerdir?

- Mutluluk ve din ilişkisi…

- Mutluluk ve siyaset ilişkisi…

Sağlam aile,

- Sağlam aile nasıl kurulur, hangi esasları uygular?

- Aile bireyleri arasındaki bağ nasıl olmalıdır?

- Kadın ve erkeğe düşen görev ve sorumluluklar…

- Kadına şiddet nasıl önlenir?

Güçlü toplum

- Günümüzde toplumumuzun durumu nedir?

- Güçlü toplumdan ne anlarız? Örneklemeler…

- Güçlü toplum nasıl kurulur ve nasıl çalışır?

- Güçlü toplum ve medya ilişkisi…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR