Pakistanlı heyetten Konya'ya ziyaret

Pakistanlı heyetten Konya'ya ziyaret

Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadiq, beraberindeki heyet ile Konya Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette Vali Yakup Canbolat hazır bulundu. Görüşmeye AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da eşlik etti.

Serdar Ayaz Sadiq ve beraberindekiler, valilik ziyareti öncesinde Hz. Mevlana Türbesini gezdi. Ardından valiliğe gelen Sadiq, ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Konya'ya geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Sadiq, ayrıca Konya'nın kendileri için unutulmaz olduğunu da hatırlattı. Dünya çapında tanınan Hz. Mevlana'nın türbesinin de Konya'da olmasının Konya'ya farklı bir değer kazandırdığını söyleyen Sadiq, şunları kaydetti: “Hz. Mevlana'nın türbesini gezmekte bizlere nasip oldu. Konya, tarih ve kültür şehri.”

DOSTLUĞUMUZ ATALARIMIZA DAYANIYOR

Sadiq, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkinin güzel ve özel olduğunu belirtti. “Sadece dostane değil, kardeşlik ilişkimiz de var” diyen Sadiq, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atalarımızın kurduğu bir ilişki var. İki ülke arasında çeşitli alışverişler var. Atalarımızın köprü vazifesi gördüğü bu ilişkiyi, bizlerinde sürdürmesi gerekiyor. Gezi bizim için önemli. İlk kez yaşıyoruz. Konya, İstanbul ve Ankara'dan Pakistan'a çok güzel anılar ile döneceğiz.” Pakistan'daki FETÖ okullarına yönelik birtakım eylemlerin gerçekleştirildiğini de ifade eden Sadiq, “Pakistan'da bulunan 108 öğretmenden 45'i ülkeden ayrıldı. Mahkeme kalabileceklerine dair karar vermişti” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.