Pakistan'da Tansiyon Tırmanıyor

Pakistan'da Tansiyon Tırmanıyor

Pakistan'da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi ve Kanada'dan dönen dini lider Tahir-ül Kadri'nin katılımı ile başlayan hükümet karşıtı gösteriler başkent İslamabad'da tansiyonu yükseltti.Gece saatlerinde parlamento...

Pakistan'da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi ve Kanada'dan dönen dini lider Tahir-ül Kadri'nin katılımı ile başlayan hükümet karşıtı gösteriler başkent İslamabad'da tansiyonu yükseltti.

Gece saatlerinde parlamento binasına giren göstericilere polis silah, plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etti. Devrim naraları ile Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binasına girmeye çalışan göstericiler polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Daha sonra göstericiler parlamento binasının kapısını kamyon yardımı ile kırmayı başarıp binanın bahçesine girdi. Polis göstericilere sert müdahalede bulunurken, kırmızı bölge diye adlandırılan yer, savaş alanına döndü. Göstericilerin polisle çatıştığı esnada gösterileri başlatan Han ve Kadri, araçlarında bekledi.

Polis müdahalesi sonrası kadın, çocuk ve polislerin de bulunduğu 139 kişi yaralandı.

Başbakan Navaz Şerif, ülkeyi karıştırmak isteyenlerin cezalandırılacağını kaydederken, bir televizyona konuşan Savunma Bakanı Kaja Asıf, protestoculara müdahaleyi ordunun devralabileceğini kaydetti.

PTI lideri Han, hükümetten gelen müzakere talebini kabul ederken, bu çözüm denemesi bir sonuca ulaşmadı.

Ülkede İmran Han, başbakan Şerif'in istifa etmemesi durumunda parlamento binasına girecekleri tehdidinde bulunurken, dini lider Tahir-ül Kadri, devrim yapma iddiası ile destekçilerini sokağa döktü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.