Pakistan'da Taliban İle Müzakerede Ateşkes Kararı Alındı

Pakistan'da Taliban İle Müzakerede Ateşkes Kararı Alındı

Pakistan’da hükümet ve Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan(TTP) arasında devam eden ve bir çok kez durma noktasına gelen barış müzakerelerinde ilk uzlaşma gerçekleşti.

Pakistan’da hükümet ve Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan(TTP) arasında devam eden ve bir çok kez durma noktasına gelen barış müzakerelerinde ilk uzlaşma gerçekleşti. Bugün hükümet ve Taliban kanadının İslamabad’daki Pencap evinde yapılan görüşmesinde tarafların ateşkes üzerinde uzlaşmaya vardığı bildirildi. TTP, mart ayı boyunca ateşkes ilan etmiş ve ateşkesi 10 Nisan’a ertelemişti. Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Khan’ın ilk kez katıldığı müzakere toplantısında, tutuklu TTP üyelerinin serbest kalmasının da konuşulduğu bildiriliyor.

Toplantıdan sonra medya mensupları ile konuşan TTP müzakereciler komitesi başkanı Mevlana Samiul Hak, güven ve öz güven atmosferinin her iki tarafta hakim olduğunu söyledi. Hak, ayrıca her iki komitenin yeni bir alt komite oluşturulması konusunda görüş birliğine vardığını ve TTP yönetimine ülkedeki barışın şekillenmesi için olumlu adımlar atılması gerektiğini ileteceğini söyledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.