Pakistan’da Hükümet Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Pakistan’da Hükümet Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Pakistan’da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi ve Kanada’dan dönen dini lider Tahir-ül Kadri’nin katılımı ile başlayan hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Gösterilerin altıncı gününde PTI partisi lideri...

Pakistan’da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi ve Kanada’dan dönen dini lider Tahir-ül Kadri’nin katılımı ile başlayan hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor.

Gösterilerin altıncı gününde PTI partisi lideri İmran Han, hükümetten gelen müzakere talebini kabul etti. Başbakan Navaz Şerif istifa etmeden gösterilerin bitmeyeceğini söyleyen Kadri ve Han’ı destekleyen halk, parlamento binası etrafına yerleşti.

Han destekçilerini herhangi bir şiddet olaylarına bulaşmamaları konusunda telkin ederken, hükümeti de gösterilerin gidişatının kontrol edilemeyeceği konusunda uyarıyor.

Maskeli ve elleri sopalı dolaşan on binler başkent İslamabad’da Meclis binası ve önemli devlet binalarının bulunduğu ‘Kırmızı Bölge’’ olarak adlandırılan bölgeye gelmeyi başardı.

Ülkede İmran Han, başbakan Şerif’in istifa etmemesi durumunda parlamento binasına girecekleri tehdidinde bulunurken dini Lider Tahir-ül Kadri, devrim yapma iddiası ile destekçilerini sokağa döktü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.