Pak Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Fuad Aydın Oldu

Pak Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Fuad Aydın Oldu

İzmir merkezli Pak Sağlık İşçileri Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla gerçekleşti. Sendika üyeleri Fuad Aydın’ı Genel Başkan olarak seçti. Toplantıya, Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Vedat...

İzmir merkezli Pak Sağlık İşçileri Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla gerçekleşti. Sendika üyeleri Fuad Aydın’ı Genel Başkan olarak seçti.

Toplantıya, Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Vedat Öztürk, misafirler, sendikaya danışmanlık yapacak Aile ve Psikolojik Danışman Ali Dolgunyürek ile sendika üyeleri katıldı. Vedat Öztürk konuşmasında insan merkezli, işveren ve işçilerin mutlu ve başarılı olacakları bir felsefe ile hareket ettiklerini söyledi.

Pak Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı’na seçilen Fuad Aydın da Türkiye'de 278 bin sağlık çalışanı olduğunu, bunların sadece 7 binin sendikalı olduğunu, geri kalan 271 bin işçinin daha sendikalı olmasıyla özlük haklarının hak ettikleri seviyelere çıkarılacağını söyledi.

'SENDİKACILIKTA YENİ VİZYON'

Sağlık sektöründe çalışan birçok bayan bulunduğunu, bu açıdan sendikacılığa bayan elinin değmesi gerektiğine inandıklarını belirten Pak Sağlık İşçileri Sendikası Başkanı Fuad Aydın bu nedenle yönetimde Ayşe İdmanlı ve Gülhanım Akar hanımefendilerin yer aldığını ifade etti. Sendikal faaliyetlerde bayanların daha fazla yer alması gerektiğini özellikle belirtti.

Fuad Aydın sağlık çalışanlarının hem özlük haklar hem çalışma şartları açısından huzur içinde olmalarının toplum sağlığı ve verimli şifa hizmetleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Sağlık çalışanı mutlu olursa, hastalar mutlu, toplum mutlu olur duygusu içinde olmak önemlidir. Sendikamızın bulunduğu noktaya gelmesinde ciddi gayretler gösteren kurucu arkadaşlarıma ve genel kurulumuza sahip çıkan siz sendikamızın üyelerine ve davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran bütün dostlarımıza gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

20 İŞÇİ SENDİKASI GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI

Ocak 2014 itibari ile PAK ismiyle 20 işçi sendikası kurulduğunu hatırlatan Aksiyon İş Konfederasyon Başkanı Vedat Öztürk, "Türkiye sendikal hayatımızda 20 iş kolunun hepsinde bir anda sendika kurulması bir ilktir. Bugün alacakları kararla merkezi Ankara’da kurulmuş olan Aksiyon İş Sendikamıza katılmış olan Pak Sağlık İş Sendikamıza başarılar diliyorum." temennisini iletti.

Aile ve Psikolojik Danışman Ali Dolgunyürek ise insanlığın şimdiye kadar sosyal ve siyasi olarak vahşet ve bedevilik, kölelik, esirlik devirlerini geçirdiğini, günümüzde işçilik devrinin devam ettiğini, bunun da son bulacağını; malikiyet ve serbestiyet devrinin geleceğini bir düşünüre atıf yaparak açıkladı. Dolgunyürek, sendikalarının bu vizyon ile çalışmalarını devam ettirmesini gerektiğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.