Öztrak: Elektrik Ve Doğalgaz Zammı Yönetimdeki Dağınıklığın Vatandaşa Faturası

Öztrak: Elektrik Ve Doğalgaz Zammı Yönetimdeki Dağınıklığın Vatandaşa Faturası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na (DEİK) atanan yönetimin Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi çokbaşlı bir yönetime götürdüklerini gösterdiğini belirtti....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na (DEİK) atanan yönetimin Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi çokbaşlı bir yönetime götürdüklerini gösterdiğini belirtti. Öztrak, "Dünya ekonomisinde konjonktür tehlikeli sulara doğru ilerlerken bu ikili yapı Türkiye’yi ciddi sıkıntıya sokar." dedi. Öztrak ayrıca yüzde 9’luk elektrik ve doğalgaz zammının yönetimdeki bu dağınıklığın vatandaşa faturası olduğunu söyledi.

    Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, DEİK ve enerji zamlarıyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında bir gece yarısı torba yasayla hükümete bağlanan DEİK’in yeni yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden seçildiğine dikkat çekti.

    KABİNEDEKİ BAKANLAR İKİYE BÖLÜNÜYOR

    DEİK’in yönetimine getirilen Cumhurbaşkanı'na yakın isimlerin, Kurul’un devletleştirilme gerekçesini açıkça ortaya koyduğuna işaret eden Öztrak, “Belli çevrelere rant kapısı olacak şekilde yeniden yapılandırılan DEİK’in yönetimine yandaş, saymanlığına mahdum ve kerimelere eğitim bursu veren ‘yakın arkadaş’ atanarak DEİK, Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu’na ‘Dış ilişkiler benim, içerisi senin’ diyerek yaptığı iş bölümü, kabineyi Başbakan'a bağlı bakanlar ve Cumhurbaşkanı’na bağlı bakanlar şeklinde ikiye bölmektedir." şeklinde konuştu.

    "ÇOKBAŞLI YAPI TÜRKİYE İÇİN RİSKLERİ ARTIRIYOR"

    "Fren-gaz tartışmalarıyla başlayan çok başlı yapı ekonomide ciddi bir koordinasyon sorunu yaratmıştır." diye açıklamasını sürdüren CHP’li Öztrak, dünyada sermayenin azaldığı, artık paranın nereye gideceğini ülkelerin izlediği doğru politikaların belirlediği yeni dönemde, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı çok başlılığın ve keyfi yönetimin bedelinin tüm vatandaşlara ciro edileceğini vurguladı.

    "ENERJİ ZAMLARI KÖTÜ YÖNETİMİN FATURASI"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, nitekim son yüzde 9’luk doğalgaz ve elektrik zamlarının iktidarın ekonomiyi ‘yönetememe’ sorununun bir sonucu olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "2013 yılının Mayıs ayında FED’in ucuz para dönemini sonlandıracağını açıklamasıyla birlikte, Türkiye dünyanın en kırılgan 5 ekonomisi arasına girmiştir. Bunun arkasında ülkeyi yüksek cari açığa, sıcak paraya ve dış borca mahkum eden AKP hükümetlerinin yanlış ekonomi politikalarıyla, hukukun üstünlüğünü, kurallı ekonomiyi ve bağımsız kurumları yıpratan yönetim anlayışı yatmaktadır. Bunun sonucunda da geçtiğimiz yılın Mayıs ayından itibaren TL, dolar ve diğer para birimleri karşısında bize benzeyen ekonomilerin birçoğunun paralarından daha fazla değer yitirmiştir. İşte bu ayrışmanın faturası yüzde 9 gibi olağanüstü yüksek elektrik ve doğalgaz zammı şeklinde millete çıkmıştır."

    "ENFLASYONU ÇİFT HANEYE TAŞIYACAK"

    Artan enerji maliyetlerine rağmen seçimler nedeniyle fiyat ayarlamalarının uzunca bir süre yapılmamasının zam oranını artırdığını dile getiren Öztrak, "Yapılan son zam, yıllık enflasyonu doğrudan 0,50 puan artıracak, yılsonunda da enflasyonu çift hanelere taşıyacaktır. Enerji fiyatlarındaki bu artışlar, önümüzdeki dönemde iğneden ipliğe ciddi bir zam furyasına neden olacak, bu da başta dar gelirli ailelerimiz olmak üzere sayısı 3 milyonu aşan ve bu yıl enflasyon farkı almayacak memurlarımızı enflasyonun altında ezecektir. Ekonominin ‘İçeride ben, dışarıda sen’ gibi bir çift başlılık anlayışıyla yönetilmesinin vatandaşa faturasının her gün biraz daha ağırlaşacağını hatırlatıyor, buna bir an önce son verilmesi konusunda hükümeti uyarıyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.