Özselek: Eğitimler sürecek

Özselek: Eğitimler sürecek

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, "Her gün yeni kanunlar yayınlanıyor. Biz bunlarla ilgili üye ve stajyerlerimize yönelik alanında uzman olan eğitmenlerimizle seminerler veriyoruz" dedi

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, bilirkişilik ve uzlaştırıcılık eğitimlerine 2018 yılında da devam edeceklerini belirterek, sosyal sorumluluk projeleri ve meslektaşlarının motive olması açısından sosyal faaliyetleri de sürdüreceklerini söyledi.  2018 yılının yoğun tempoda ve verimli geçtiğini söyleyen Özselek, “KSMMMO olarak eğitime önem verdiklerini ve ömür boyu eğitim anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Ekim ayında başlayan Bilirkişilik eğitim ve seminerlerimizi düzenledik. Bu eğitim sürecinde toplam 480 kişi sertifikalarını aldı. Eğitimler 4 gün 24 saat sürüyor. Bu eğitim 18 saati teori 6 saati uygulama olarak geçiyor. Uzlaştırmacılık eğitimlerimiz devam ediyor. Uzlaştırıcılık eğitimleri sektörümüzde yeni bir iş imkanı yaratıyor. Uzlaştırıcılıkta eğitim süresi ise 6 gün 48 saat. Bunun yanı sıra staja hazırlık kurslarımız, Mali müşavirlik yeterlilik sınavları hazırlık kursları ve Yeminli mali müşavirlik sınavlarına hazırlık kursları da devam ediyor” diye konuştu.

İNTERNET ÜZERİNDEN EĞİTİM İMKANI

Her geçen gün mevzuatta bir değişikliğin söz konusu olduğunu belirten Özselek, “Her gün yeni kanunlar yayınlanıyor. Biz bunlarla ilgili üye ve stajyerlerimize yönelik alanında uzman olan eğitmenlerimizi Konya’ya getirerek seminerlerimizi SMMMO’da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca seminerlere katılamayan meslektaşlarımıza internet sitemiz üzerinden canlı yayın yaparak katılımlarını sağlıyoruz. 2017 Mart ayı içerisinde Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ı konuk ettik. Mesleki istişare toplantısı düzenleyerek meslektaşlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerimizi maliye bakanımıza iletme imkanı bulduk” ifadelerini kullandı.

KONYA’YA HİZMET VERMEK İSTİYORUZ

Sadece kendi alanlarında değil Konya’ya toplumsal katkı sağlamak adına da çeşitli imkanlar oluşturduklarını söyleyen Özselek, İŞKUR’un girişimcilik eğitimlerinde de KSMMMO olarak sınıflarını İŞKUR’a açtıklarını ifade etti. Özselek, “Bunu Konya’mıza hizmet olsun diye yapıyoruz. Sadece kendi meslektaşlarımıza yönelik değil Konya’mıza da katkımız olsun istiyoruz. 2017 yılı içerisinde girişimcilik kursuna gelen 600 kişiye kucak açtık. Ayrıca, odamız ve Selçuk Üniversitesi işbirliği ile üye ve stajyerlerimize yönelik yüksek lisans eğitimlerini vermeye devam ediyoruz” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Sosyal ve kültürel organizasyonlara da önem verdiklerini söyleyen Özselek, “Ankara’daki Konyalı bürokratlarla ‘Birlikte Konya’yız’ sloganıyla bir iftar yemeği düzenlemekteyiz. MÜSİAD, KTO, KSO, KTB ve odamız işbirliğinde bu yıl bu etkinliği Konya’da gerçekleştirdik. Bağlı bulunduğumuz kuruluşlarla Vergi Dairesi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik İl Kurumu ve İŞKUR ile meslek ve Konya’yla ilgili sorunları istişare ederek toplantılar düzenliyoruz” sözlerini kullandı. “Meslektaşlarımız için çeşitli sosyal faaliyetler de düzenleyerek moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz” diyen Özselek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sosyal aktivite olarak her sene ekim ayında ‘Anadolu Odaları Eğitim Semineri’ düzenliyoruz. Eğitim ve dinlenmeyi bir arada yaparak meslektaşlarımızın kaynaşmasını sağlıyoruz. Diğer illerden 40’a yakın meslektaşımızla beraber 3 gece 4 günlük bir sürede moral depoluyoruz.”

SOSYAL AKTİVİTELERİMİZ DEVAM EDECEK

Meslektaşlarının refahını öncelikli sorumluluk haline getirdiklerine dikkat çeken Özselek, “İlkini geçen sene Mayıs ayı içerisinde yaptığımız ‘Yaza İlk Adım Eğitim Semineri’ ile amacımız stajyerlerimize ve mesleğe yeni başlamış meslektaşlarımıza daha ekonomik bir ortamda daha kaliteli dinlenme fırsatı veriyoruz. Önümüzdeki günlerde yoğun iş temposu nedeniyle ihmal ettiğimiz eş ve çocuklarımızla birlikte geçen sene ilkini yaptığımız bu sene ikincisini yapacağımız Afyon’da termal otelde bir tatil programı düzenliyoruz. Özellikle meslektaşlarımıza katkı vermek amacıyla bazı kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yaparak eğitim, sağlık, otel, petrol hizmetlerini indirimli olarak almasını sağlayarak meslektaşlarımızın bütçesine katkı sağlamaya çalıştık. Kadın meslektaşımıza yönelik kadınlar gününde yemekli organizasyon düzenleyerek onlarında önemli gününü kutlamış oluyoruz. Yine kadınlara yönelik anneler gününde de kahvaltı programı düzenleyerek üyelerimizle bir araya geliyoruz” şeklinde konuştu.

SINAVA GİREN MESLEKTAŞLARIMIZA REFAKAT EDİYORUZ

Meslektaşlarıyla sıklıkla bir araya gelmeye özen gösterdiklerini kaydeden Özselek, “Ankara’da mali müşavirlik imtihanlarında oda olarak, imtihana giren genç kardeşlerimize refakat ederek öğle yemeği ikram edip moral ve motivasyonlarına katkı sağlıyoruz. Biz göreve geldikten sonra yeni ruhsat alan meslektaşlarımızı yerinde ziyaret ederek ruhsatlarını kendi yerlerinde teslim etmek suretiyle meslektaşlarımızın moral ve motivasyonlarına katkı sağlıyoruz. Biz meslektaşlarımızla aramızdaki sınırları kaldırdık bir aile olduk. Meslektaş ziyaretlerimiz devam ediyor. Üyelerimizin üzüntülü ve sevinçli günlerine muhakkak katılmaya özen gösteriyoruz” dedi. Kültür ve sanat alanında da oda olarak var olduklarını söyleyen Özselek konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “KSMMMO olarak Vitrin dergimizin ilk sayısını çıkardık. Kültür ve sanata verdiğimiz önemi dergimizde ön plana çıkartıyoruz. Dergiyi çıkartma amaçlarımızdan biri de meslektaşlarımızla sosyal bir etkileşim ağı oluşturmak.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.