Sabit Horasan

Sabit Horasan

Özlemiştik!

Özlemiştik!

Atiker Konyaspor yönetimi, çok önemli bir sosyal olaya imza atarak, ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Eskişehirspor’a destek için Konyaspor’un alacaklarını erteledi. Örnek bir davranış.

Bu hareketten dolayı Başkan Hilmi Kulluk nezdinde tüm yönetim kurulunu kutluyorum.
Konya ve Konyaspor’a yakışan bir hareket.
A Milli takımın, hafta sonunda, Uluslar liginde Rusya ve İsveç  ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosuna davet edilen kaleci Serkan Kırıntılı’ya da başarı diliyorum.
***
 
Kalitesiz, seyir zevki düşük, ancak alınan çok önemli bir 3 puanla birlikte, hakemin kartlarda ki yanlışları olarak akıllarda kaldı Malatyaspor-Konyaspor karşılaşması.
Ama, Atiker Konyaspor adına en sevinilecek bir diğer konu da, Aykut Kocaman dönemine yakın bir futbolun sergilenmesi olsa gerek.
Konyaspor, Ömer Ali’nin sakatlığı, Jahoviç’in de hasta olması nedeniyle yedek kulübesine çekilmesiyle maça değişik bir 11 ile çıktı.
Teknik adamlar, her nedense Moke ve Volkan’ı es geçerek Jevtoviç ile başladı maça. Ömer Ali’nin yerinde de Vedat, Jahoviç’in yokluğunda da Miloseviç kendisine ilk 11’de yer buldu.
İlk üç maçın ardından kendimize soruyorduk, Miloseviç neden 11’de değil diye. Kendisine verilen şansı Malatya’da  iyi kullandı. Galibiyette de attığı şık golle önemli rol oynadı. Tabi ki golün hazırlayıcısı, tecrübeli Yatabare’yi de kutlamak lazım. Fofana mı? onun üzerinde durmak istemiyorum.  Daha önce de yazdım, ona bel bağlıyorsanız yandınız demektir. Fofana konusunda bazı tedbirler almakta yarar var.
Yeni transferlerden Jevtoviç, Beşiktaş karşısında izlediğimiz Partizan’ın en zayıf futbolcusu olarak çıktı karşımıza Cuma akşam ki oyunuyla. Partizan’da daha iyi oyuncular varken neden Jevtoviç denilebilir. Tabi ki şimdilik. Ama ileri de bu futbolcu takıma uyum sağlar, çok iyi görüntü verir o nedenle bir anda yargılayıp biletini kesmek yanlış olur. Ancak, kart kolik olması düşündürücü.  
Daha sonra sakatlanan Ferhat’ın yerine oyuna giren Opanesenco, her ne kadar ileriye çok çıkmasa da basit oyunuyla dikkat çekti.  Atiker Konyaspor’da üzerinde durulması gereken bir diğer önemli konu da yeniler hala neden hazır değil. Tam hazır demiyorum dikkat ederseniz. Bunu umarım teknik adamlar yanıtlarlar.
***

Maça gelecek olursak:
Atiker Konyaspor’un, ilk 3 haftanın flaş takımı Malatyaspor karşısında aldığı galibiyet çok önemli ve çok kıymetli. Bu Kartalların, ilk deplasman galibiyeti oldu. “Geçen hafta iç sahada Bursaspor maçı da kazanılmış olsaydı, 4 maçta 10 puanlık hedefe ulaşılmış olacaktı. Ama, 8 puanda küçümsenmemeli.
Her iki takımında dengeli başladığı maçın 14. dakikasında organize atakla gelen Konyaspor Miloseviç ile öne geçti.
Bu gol Konyaspor’u psikolojik olarak rahatlattı.
Buna karşılık, ilk üç maça oranla konsantrasyon eksikliği gözlenen Malatyaspor ise en net pozisyonunu 45. dakikada geliştirebildi. Uzatma dakikalarında, sahanın en iyisi Jonsson’un ters vuruşunda topun direkten dönmesi, Atiker Konyaspor adına tam anlamıyla şanstı.
İkinci yarıda, Konyaspor daha kontrollü, Malatya ise topa daha çok hakim, ancak pozisyon üretemeyen bir görüntü verdi.
Maçın geneline baktığımız zaman, rakibe topla oynama şansı veren, ancak boş alan bırakmayarak pozisyon üretmesini engelleyen, rakibi uzun top oynamaya mecbur eden, oyunun temposunu belirleyen Konyaspor, Aykut Kocaman dönemlerinde ki futbolundan görüntüler vererek aldığı 3 puanla sevindirdi. Dahası, her ne kadar maç kalite olarak vasat olsa da  bu Konyaspor’u özlemiştik.
Son bölümlerde Konyaspor Jahoviç ve Yatabare ile iki pozisyondan yararlanamayınca maç ilk yarıda atılan golle Kartalların üstünlüğüyle sona erdi.
Milli maç nedeniyle lige verilen ara, Atiker Konyaspor’un yenilerinin daha hazır duruma gelmeleri, sakatların da iyileşmesi için çok önemli. Umarım 5. haftada ki Fenerbahçe maçına kadar tüm eksikler tamamlanır ve Konyaspor taraftarları o karşılaşma da zevkli bir 90 dakika izlerler.
Hakeme gelince, telaşlı bir görüntü içerisindeydi. Kartlarda tercih haklarını Malatya’dan yana kullandı. Mina ve Boutaib’e kart gösteremedi. Şayet Mina’ya 2. sarı kartı göstermişi olsaydı Malatya 10 kişi kalacaktı. Bence Jevtoviç’e gösterdiği kartta yanlıştı. Aynı hareketi Malatyalı futbolcu yaptı, faul vermekle geçiştirdi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR