Özel Turgut Özal Ortaokulu Öğrencisi Türkiye 3'üncüsü Oldu

Özel Turgut Özal Ortaokulu Öğrencisi Türkiye 3'üncüsü Oldu

TÜBİTAK 19. Ortaortaokul Matematik Olimpiyatları’nda Malatya Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Turgut Özal Ortaokulu’ndan yarışmaya katılan Faruk Kayra Işık isimli öğrenci Türkiye 3’üncüsü oldu. 11 bin 925 öğrenci arasından...

TÜBİTAK 19. Ortaortaokul Matematik Olimpiyatları’nda Malatya Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Turgut Özal Ortaokulu’ndan yarışmaya katılan Faruk Kayra Işık isimli öğrenci Türkiye 3’üncüsü oldu.

11 bin 925 öğrenci arasından seçilen 329 öğrencinin katıldığı TÜBİTAK 19. Ortaortaokul Matematik Olimpiyatları’na Özel Turgut Özal Ortakoulu’nda hazırlanan Faruk Kayra Işık, yarışmada başarılı olan 120 öğrenci arasında yer aldı. Türkiye 3’üncülüğünü elde ederek bronz madalya kazanan öğrenci, olimpiyatlarda Doğu Anadolu Bölgesi’nden katılarak madalya kazanan tek öğrenci oldu.

Beşer Eğitim Kurumları Olimpiyat Koordinatörü Kazım Alıç, Faruk Kayra Işık’ı tebrik etti. Olimpiyatlarda başarılı olmanın uzun soluklu bir çalışma gerektirdiğine dikkat çeken Alıç, başarı sürecini şöyle anlattı: “Okulumuzda 4 yıldır olimpiyat etkinliklerine yönelik disiplinli bir çalışma yürütüyoruz. Faruk Kayra Işık Mayıs ayında girdiği TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları sınavında birinci aşamayı geçerek yaz kampına katıldı. İkinci aşama sınavı Ankara’da düzenlendi. İkinci aşamada Türkiye 3’üncüsü oldu. Öğrencimiz hem Malatya’nın hem de Doğu Anadolu’nun gururu oldu. Çünkü Faruk Kayra Işık’ın dışında bölgede bu olimpiyatta ödül alan yok. Öğrencimiz bu çalışmanın sonucunu semeresini elde etti. Kendisini ve ona destek olan ailesini tebrik ediyoruz. Biz bu başarıdan sonra daha bir şevk ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Özel Turgut Özal Ortaokulu Müdürü Mustafa Sular da “Olimpiyat çalışmalarımızın temel nedeni öğrencinin özgün düşünmesini, yorum yapma kabiliyetini geliştirme amaçlarına uygun çalışmalardır. Olimpiyat çalışan öğrencilerimiz gelecekte ülkenin ve dünyanın önemli bilim adamları arasına girmeye adaydır. Bu bağlamda 4 yıldır sistemli olarak TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarına hazırlanmaktayız. Öğrencilerimizin Matematik alanında çok önemli yerlere geldiğini görmekteyiz. Sadece TÜBİTAK sınavlarına değil ulusal ve uluslar arası birçok bilimsel yarışmaya katılmaktayız. 4 yıl içerisinde Beşer Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Turgut Özal Ortaokulu ve Özel Rahime Batu Ortaokulu öğrencileri toplamda 63 adet madalya alarak önemli başarılara imza attılar.” dedi.

Faruk Kayra Işık da kazandığı bu derece ile üniversite giriş sınavında ek puan alma hakkını kazanmış oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.